x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Lia Manoliu, comemorata

Pe 25 aprilie se implinesc 72 de ani de la nasterea celei ce a fost marea campioana olimpica Lia Manoliu, fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, personalitate marcanta a sportului romanesc si international. Cu acest prilej, duminica, 25 aprilie, la ora 11:00, va fi dezvelita o placa comemorativa pe frontispiciul cladirii din Bulevardul Mihail Kogalniceanu 49, in Bucuresti, acolo unde a locuit in anii tineretii fosta noastra mare atleta.

Andrei Pavel, in „optimi" la Monte Carlo

Andrei Pavel s-a calificat in optimile turneului de Master Series de la Monte Carlo, dotat cu premii in valoare totala de 2.425.000 de euro. „Cneazul" l-a invins ieri, in turul secund al competitiei, pe suedezul Jonas Bjorkman, scor 6-2, 6-0, avănd asigurat un cec de 26.730 de euro si 15 puncte ATP. In optimi, Pavel va juca impotriva argentinianului Guillermo Coria, care l-a invins cu 6-0, 6-3 pe germanul Nicolas Kiefer. Tot ieri, Razvan Sabau a fost invins de Jeff Morrison (SUA), scor 2-6, 6-4, 6-7, in primul tur al challangerului de la Ciudad de Mexico.

Hagi il vrea pe Mutu

Galatasaray l-ar putea achizitiona din vara pe Adrian Mutu, in cazul in care conducerea lui Chelsea vrea sa renunte la atacantul roman. Potrivit site-ului galatasaray.com, oficialii turci asteapta ca patronul clubului londonez, Roman Abramovici, sa anunte care sunt jucatorii pe care ii va ceda. „Daca Mutu, un jucator dorit cu insistenta de Gheorghe Hagi, se va afla pe lista fotbalistilor pe care Chelsea ii va transfera, atunci responsabilii clubului Galatasaray vor actiona imediat", noteaza galatasaray.com. De asemenea, oficialii lui „Cim Bom" au contactat gruparile Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus si Arsenal, carora le-au cerut sa trimita prin fax listele cu jucatorii la care vor sa renunte.

Doi antrenori principali!

Deoarece noul tehnician, Zsolt Muzsnay nu detine categoria I, fostul antrenor al defunctei FC Bihor, Alexandru Muta va indeplini, in acte, functia de antrenor principal al formatiei FC Oradea. Conform presedintelui Comitetului Director al gruparii oradene, Gavril Ghilea, Muzsnay va raspunde in continuare de rezultate si pregatirea echipei. Oficialul a mai afirmat ca aceasta schimbare este pur formala, pentru a fi in conformitate cu cerintele FRF si LPF. Fostul selectioner, Emeric Ienei a refuzat o functie oficiala la FC Oradea.

Restante la jucatori

Fotbalistii de la Apulum Alba Iulia mai au de incasat trei prime de joc, in jur de 3.500 de dolari pentru fiecare. Banii sunt pentru remiza de la Pitesti, precum si pentru victoriile din intălnirile cu FC Oradea si FC National. Se pare ca situatia se va rezolva dupa ce Consiliul Local va vira 2,5 miliarde de lei in contul clubului, astfel incăt fotbalistii sa poata pregati meciurile viitoare. Altfel, Ovidiu Maier i-a daruit sotiei, cu ocazia zilei sale de nastere, un abonament la meciurile formatiei Apulum de pe teren propriu. (Lucian Dobrater)

Randjelovic n-a convins

Mircea Rednic a marturisit ca motivul pentru care nu l-a folosit niciodata pe sarbul Randjelovic il constitue pregatirea fizica precara a acestuia. „L-am vazut o repriza in meciul amical de la Caracal, dar nu-i suficient. Am spus de cand am venit ca este nepregatit. E devreme sa spun daca va ramane sau nu la Universitatea. Am cinci atacanti in lot, ii voi alege pe cei mai buni. Pana acum Randjelovic nu m-a convins", a declarat „Puriul". La randul sau, Dinel Staicu (foto) a comentat: „In nume personal, ma deranjeaza ca Randjelovic nu joaca, pentru ca are cel mai mare contract din lot! Nu o sa-i cer antrenorului sa-l bage in echipa pentru ca are multi bani, dar voi renunta la el dupa ce voi avea o discutie cu Rednic si cu presedintele Badea. Nu are rost sa-l platesc degeaba". (Mario Morcov)

Confruntare istorica pe „El Madrigal"

Dupa ce a eliminat nume mari ca Galatasaray, Roma sau Celtic, Villarreal da piept astazi in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA cu o alta echipa de top, Valencia. Eroul „Submarinului Galben", Sonny Anderson, cel mai bun marcator din Cupa UEFA, va avea in fata defensiva cea mai putin perforata din Primera Division. Pentru a treia oara in istoria lui Villarreal, stadionul „El Madrigal" va fi plin. In cealalta semifinala, Newcastle intalneste acasa pe Olympique Marseille, in direct la Romania 1, de la ora 21:45. Bobby Robson nu are la dispozitie doua piese de baza, Bellamy si Jenas. Ceea ce mareste sansele formatiei lui Jose Anigo sa ajunga din nou intr-o finala de Cupa UEFA, dupa cinci ani.

Junior roman depistat pozitiv

Cristian Vorovenciu, legitimat la CSS-CSM Danubiu Tulcea, a fost depistat pozitiv cu efedrina la un control antidoping efectuat la data de 28 februarie, la campionatele nationale de atletism rezervate juniorilor I. El participase la cursa de 1.500 de metri, pe care o si castigase, cu un avans considerabil. In acest caz, Codul Mondial Antidoping prevede o suspendare de trei luni, ceea ce FR de Atletism a si facut. Astfel, Vorovenciu este suspendat pana la data de 28 mai 2004, iar antrenoarea atletului, Elena Fidatov, a primit o mustrare severa. De asemenea, i-a fost retras si titlul castigat. In caz de recidiva, Vorovent, specialist in probele de 1.500 m si 800 m, risca o suspendare pe doi ani, la care s-ar adauga ridicarea dreptului de antrenorat pentru Elena Fidatov. (Cosmin Smochina)

Sahtior Donetk in finala

Sahtior a invins pe teren propriu, cu 1-0, pe Cernomoret Odessa in mansa a doua a semifinalelor, dupa ce castigase meciul tur cu acelasi scor. Daniel Florea si Flavius Stoican au evoluat toate cele 90 de minute, in timp ce Rat a fost inlocuit in minutul 58 de Baharev, iar Marica a fost introdus in teren in minutul 86, in locul lui Belik. Dinamo Kiev, echipa la care evolueaza Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, a ratat calificarea in finala competitiei. Dinamo a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 1-2, la penalty-uri, in fata lui Dnepr Dnepropetrovsk, la finalul celor 90 de minute scorul fiind 2-0 in favoarea gazdelor. In tur, Dnepr a castigat cu 2-0. Ghioane a jucat titular si a fost inlocuit in minutul 73 cu Bidnenko, in timp ce Florin Cernat nu a fost utilizat. (Vicentiu Neagoe)

Semifinalistele vor primi echipament

Echipele calificate in semifinalele „Cupei Liceelor Mc Donald’s", ce se va desfasura in perioada 26 aprilie - 8 mai, la Sala Polivalenta, vor fi premiate de producatorul de echipamente sportive Nike. Firma Elmec, importator oficial in Romania al marcii americane, va oferi fiecarui jucator al celor patru echipe din penultimul act al Cupei cate un rand de echipament, constand in tricou, sort, jambiere si aparatori. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport