x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

Porumboiu, amendat cu 25 de milioane de lei

Fostul arbitru international Adrian Porumboiu a fost amendat cu 25 de milioane de lei dupa ce, in calitate de finantator al lui FC Vaslui, a avut un schimb dur de replici prin intermediul presei cu presedintele lui "Poli" Iasi, Marius Stan, dupa meciul dintre cele doua formatii. Aceeasi sanctiune pecuniara a primit-o si conducatorul formatiei iesene, care s-a ales si cu un avertisment. Pentru ca Porumboiu si-a retras sprijinul formatiei pregatite de Adrian Matei, conducatorii lui FC Vaslui au decis sa pla- teasca amenda fostului investitor.

Papusa cu chipul lui Ronaldo

Fabrica de jucarii "Estrela" din Brazilia va lansa pe piata o papusa care .l va reprezenta pe atacantul lui Real Madrid, Ronaldo, si pentru care s-au primit deja cereri pentru export. Lansarea este prevazuta sa aiba loc in a doua jumatate a acestui an. Papusa, care va fi .mbracata cu echipamentul echipei nationale a Braziliei, face parte dintr-o intreaga linie de produse inspirate de "fotbalistul galactic". Aceeasi companie a semnat deja un contract si cu fosta sotie a jucatorului, Milene Domingues, papusa care o reprezinta fiind deja lansata pe piata.

Thorpe vrea calificare directa la Olimpiada

Campionul olimpic in proba de 400 de metri liber de inot, australianul Ian Thorpe, a declarat ca sportivii campioni olimpici en-titre ar trebui sa fie direct calificati la editia urmatoare a Jocurilor Olimpice, pentru a avea posibilitatea sa isi apere titlul castigat. Thorpe a fost descalificat sapta mana trecuta la campionatele nationale ale Australiei, criteriu de selectie pentru JO, din cauza unui start ratat in semifinalele probei de 400 metri liber. Singura sansa ca Thorpe sa concureze la Atena in aceasta proba este ca Craig Stevens sa se retraga in favoarea sa.

Razvan Sabau, eliminat

Tenismanul Razvan Sabau, cap de serie numarul 3, a fost eliminat in primul tur al challangerului de la San Luis Potosi, dotat cu premii in valoare totala de 50.000 de dolari. Sabau a fost invins cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2 de brazilianul Franco Ferreiro. In proba de dublu, perechea Razvan Sabau/Boris Pahanski (Romania/Serbia Muntenegru) a declarat forfait pentru intalnirea din runda inaugurala cu cuplul ceh Tomas Cakl/Lukas Dlouhy.

118 milioane de euro profit in trei ani

FIFA a anuntat ca se asteapta la obtinerea unui profit in valoare de 118 milioane de euro in perioada 2003-2006, dupa ce numai in anul 2003 a inregistrat un profit de 90 de milioane de euro. Un astfel de excedent ar insemna o crestere neta cu 61% fata de profitul inregistrat in perioada 2000-2003, respectiv 72,4 milioane de euro. La sfarsitul anului 2003, fondurile proprii ale FIFA se ridicau la cifra de 59,2 de milioane de euro. De asemenea, forul condus de Joseph Blatter va continua si in urmatorii trei ani programul Goal, lansat in 1999, care vizeaza .mbunatatirea infrastructurii de fotbal in fiecare tara.

Todoran vrea sa plece

Mijlocasul echipei Petrolul Ploiesti, Dinu Todoran, a parasit cantonamentul formatiei sale, sustinand ca nu este pregatit psihic pentru meciul cu FC National, care va avea loc vineri in cadrul etapei a 20-a. Acesta a invocat atmosfera tensionata de la echipa, fiind agresat verbal de un coechipier si de antrenorul Florin Marin in urma vizionarii casetei meciului Steaua - Petrolul, pierdut de "gazari" cu 2-1. Presedintele executiv al clubului prahovean, Petre Buduru, a declarat ca la inceputul saptamanii viitoare va fi convocata o sedinta de urgenta a Consiliului de Administratie, in cadrul careia va fi analizata situatia lui Todoran. (Vicentiu Neagoe

×
Subiecte în articol: sport