x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

13 Mar 2004   •   00:00
Viorel Moldovan, inca un an la FC Nantes

FC Nantes intentioneaza sa prelungeasca intelegerea cu Viorel Moldovan pentru inca un an, cu optiune pentru inca unul. Oficialii "canarilor" spera sa incheie noul contract cu atacantul romin intr-o luna, cel actual expirand la vara. Cel poreclit "Moldobut" a marcat 12 goluri in ultimele 10 meciuri, fiind cel mai in forma jucator al nantezilor. In varsta de 31 de ani, Viorel a declarat ca doreste sa se stabileasca in Franta si sa-si incheie cariera la clubul cu care a cucerit un campionat si un titlu de golgeter al Hexagonului. (Paul Andone)

Atentatele nu schimba programul meciurilor

Liga Profesionista de Fotbal din Spania a decis ca meciurile programate la sfarsitul acestei saptamani, in etapa a XXVIII-a a campionatului, sa se desfasoare normal, fara sa fie influentate de atentatele de joi, de la Madrid. "In caz contrar, ar fi ca si cum ne-am supune vointei teroristilor", a declarat purtatorul de cuvant al forului spaniol, Toni Fidalgo. Jucatorii vor pastra un moment de reculegere inaintea partidelor si vor purta banderole negre. De evenimentele tragice sunt afectati si fotbalistii romani care activeaza in Primera Division.

"UEFA n-are rusine"

Presa italiana a criticat dur forul european pentru ca a decis ca meciurile din optimile Cupei UEFA sa se dispute, la doar cateva ore dupa tragedia de la Madrid. "UEFA nu are rusine", scrie "La Gazzetta dello Sport". "Cand terorismul loveste, asa cum s-a intamplat la Madrid, dar si in urma cu trei ani la New York, intreaga lume sta pe loc, mai putin UEFA", scrie cotidianul milanez. De asemenea, "Corriere dello Sport" califica decizia forului european drept inumana: "Rusine este probabil un termen prea bland pentru a exprima ce a facut UEFA. Ce conteaza ca oamenii din intreaga lume au sufletul sfasiat de ceea ce s-a intamplat la Madrid? Pentru cei care conduc fotbalul, banii sunt mai importanti decat orice".

Cristi Munteanu, exclus din lot

Conducerea lui FC National nu l-a inclus pe portarul Cristi Munteanu in lotul deplasat la Constanta pentru meciul cu Farul. "Babicu" a intrat din nou in conflict cu staff-ul tehnic, dupa ce miercuri a fost achizitionat goalkeeper-ul sarb Radenovic. Acest nou scandal vine dupa ce, in urma cu zece zile, Munteanu fusese amendat cu 5.000 de euro pentru absenta de la antrenamente. Azi, la Constanta, titular va fi Marius Popa, urmand ca o decizie finala in ceea ce-l priveste pe "Babicu" sa se ia saptamana viitoare. (Sorin Anghel)

Si-au luat portar ucrainean

Petrolul a reusit sa-l transfere pe portarul ucrainean Nikolai Zbarah de la Krivbas Krivoirog pentru doi ani si jumatate. Cartea verde a jucatorului a sosit ieri, astfel ca el are drept de joc azi, contra Ceahlaului. In schimb, "gazarii" l-au cedat pe atacantul Orlando Gheorghe la UTA, sub forma de imprumut pana in vara. Atacantul nu se numara printre preferatii antrenorului Florin Marin, fiind de cele mai multe ori rezerva lui Costescu, Mihalache sau Dascalescu.

Divizia A, in direct pe www.romaniansoccer.ro

Incepand cu prima etapa a returului Diviziei A, site-ul www.romaniansoccer.ro transmite in direct meciurile din primul esalon. Comentariile live au inceput cu primele partide "Poli" AEK Timisoara - Apulum Alba-Iulia si Rapid - FC Oradea, disputate aseara, si vor continua astazi si maine cu celelalte meciuri.

Eliberati pe cautiune

Jucatorii echipei Leicester City, Paul Dickov, Frank Sinclair si Keith Gillespie, acuzati de agresiune sexuala, au fost eliberati pe cautiune din inchisoarea spaniola Sangonera si vor reveni in Anglia. Cautiunea a fost fixata de catre Tribunalul din Cartagena la suma totala de 288.000 de euro. "Fotbalistii sunt incantati ca pot reveni acasa, dupa o perioada grea pentru ei. Sunt sanatosi si abia asteapta sa-si revada familiile", a declarat presedintele clubului Leicester, Tim Davies. Dickov, Sinclair si Gillespie au fost acuzati ca au agresat sexual trei femei intr-un hotel din localitatea spaniola La Manga.

×
Subiecte în articol: sport