x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cu 4 zile rămase din sezonul de tenis, 5 echipe de dublu se luptă pentru locul 1 la sfârșit de an

Cu 4 zile rămase din sezonul de tenis, 5 echipe de dublu se luptă pentru locul 1 la sfârșit de an

de Redacția Jurnalul    |    16 Noi 2023   •   22:40
Cu 4 zile rămase din sezonul de tenis, 5 echipe de dublu se luptă pentru locul 1 la sfârșit de an
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a obținut duminică pentru a opta oară distincția de număr 1 mondial la final de sezon ATP. În schimb, locul 1 ATP în proba de dublu la sfârșitul anului este încă în joc, cu doar patru zile rămase din sezon.

Cinci echipe mai pot obține această distincție: Ivan Dodig/Austin Krajicek, Wesley Koolhof/Neal Skupski, Rohan Bopanna/Matthew Ebden, Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin și Marcel Granollers/Horacio Zeballos.

În urmă cu un an, aceasta le revenea lui Koolhof și Skupski. Ei au încă o șansă de a repeta performanța, dar se concentrează mai întâi să avanseze din Grupa Roșie la ATP Finals, potrivit lui Skupski.

"Este unic faptul că cinci echipe mai pot termina anul ca număr 1 mondial", a declarat Skupski, citat de atptour.com. "Ne concentrăm doar pe următorul meci și nu ne uităm prea departe. Dacă putem să ne vedem de treabă și să rămânem cu gândul la prezent, atunci locul 1 la sfârșitul anului nu va fi prea departe."

Dodig și Krajicek se află în prezent în pole position în lupta pentru locul 1 la sfârșitul anului. Cu toate acestea, ei au fost eliminați din semifinale joi, cu două înfrângeri și doar o victorie în faza grupelor. Celelalte patru echipe au toate ocazia de a trece de pragul de 6.530 de puncte.

Koolhof/Skupski și Bopanna/Ebden trebuie să ajungă în finală pentru a-i depăși pe Dodig/Krajicek. Gonzalez/Roger-Vasselin trebuie să câștige titlul, iar Granollers/Zeballos trebuie să ridice trofeul fără să piardă vreun meci în grupe.

Pentru Bopanna, în vârstă de 43 de ani, care miercuri a devenit cel mai vârstnic câștigător al unui meci din istoria ATP Finals, provocarea de a concura pentru locul 1 la final de an este incitantă.

"Este uimitor să fac parte dintr-un pluton cu atât de multe echipe mari și consistente în acest an", a declarat Bopanna. "Ne aflăm la sfârșitul anului, la ultimul turneu al anului, și [există] o oportunitate de a deveni numărul 1 mondial până la sfârșitul acestei săptămâni. Cred că, cu toate dificultățile prin care trecem cu toții, există o oportunitate pentru noi de a deveni numărul 1 mondial, iar aici se spune că jucătorii devin icoane. Așa că, într-adevăr, sunt pregătit pentru această provocare și aștept cu nerăbdare."

Koolhof/Skupski vor juca vineri cu Bopanna/Ebden pentru a decide a doua echipă din Grupa Roșie care va avansa în semifinale, Rajeev Ram și Joe Salisbury fiind deja calificați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: echipe de dublu atp