x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Acord pentru MECIUL SECOLULUI! Mayweather şi Pacquiao au confirmat înţelegerea. Când va avea loc confruntarea

Acord pentru MECIUL SECOLULUI! Mayweather şi Pacquiao au confirmat înţelegerea. Când va avea loc confruntarea

21 Feb 2015   •   11:51
Acord pentru MECIUL SECOLULUI! Mayweather şi Pacquiao au confirmat înţelegerea. Când va avea loc confruntarea

Americanul Floyd Mayweather, campion al lumii la categoria welter în versiunile WBA și WBC, și-a dat acordul pentru meciul în care va lupta cu filipinezul Manny Pacquiao, pe 2 mai, într-una dintre cele mai așteptate confruntări din istoria boxului.

"Să dau spectatorilor ceea ce vor să vadă a fost mereu obiectivul meu, acesta va fi cel mai mare eveniment din istoria sportului nostru. Sunt cel mai bun boxer din istorie, acest meci îmi va permite să fac ceea ce știu mai bine, să câștig", a spus americanul într-un comunicat

Negocierile pentru acest meci durau de 5 ani, eșuând multă vreme din cauza nerezolvării problemei repartizării veniturilor, precum și în ce privește procedurile antidoping, scrie Agerpres. Pacquiao, campion WBO al categoriei, ar fi acceptat să încaseze 40 la sută din rețeta care ar putea depăși 100 milioane de dolari, un record pentru un meci de box.

Filipinezul a cucerit titlul mondial în 8 categorii diferite și are un palmares de 57 de victorii, 5 înfrângeri și 2 egalități, în timp ce Mayweather, supranumit "Pretty Boy" sau "Money" este neînvins în 47 de meciuri.

Cei doi boxeri sunt sub contracte cu difuzori diferiți, ceea ce pune, de asemenea, probleme, dar în cele din urmă s-a convenit că lupta va fi difuzată atât de HBO, cât și de Showtime. Locul galei nu a fost precizat, însă ar trebui să fie Las Vegas (Nevada).

×