x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alpinistul Horia Colibăşanu atacă mâine cel mai periculos munte al lumii, căţărarea urmând să se facă fără oxigen suplimentar

Alpinistul Horia Colibăşanu atacă mâine cel mai periculos munte al lumii, căţărarea urmând să se facă fără oxigen suplimentar

04 Apr 2012   •   12:52
Alpinistul Horia Colibăşanu atacă mâine cel mai periculos munte al lumii, căţărarea urmând să se facă fără oxigen suplimentar

Alpinistul roman Horia Colibasanu va porni, maine, spre varful Kangchenjunga, din muntii Himalaya (8586 m), al treilea ca inaltime de pe glob si considerat cel mai dificil de escaladat.

Colibasanu ar trebui sa treaca de un labirint de stanci extrem de dificil, situat cu 300 de metri inainte de virf.

Colibasanu va pleca din Romania la ora 6:30 dimineata, urmand sa ajunga in Nepal dupa escale la Istanbul si in Bahrain. Vor urma doua saptamini de acomodare in Kathmandu, dupa care va incepe expeditia, care se va intinde pe durata a doua luni.

Termenul limita pentru ascensiunea finala este fixat pentru 14 iunie.

"Niciodata nu am terminat exact cand ne-am propus. Totusi, dupa aceasta data, se cam termina sezonul de escaladare, din cauza aparitiei musonului. Vremea se strica, apar ninsori si ceata, umiditatea este crescuta", a declarat Colibasanu.

Alpinistul roman, care lucreaza ca stomatolog in Timisoara, nu foloseste niciodata oxigen suplimentar in timpul ascensiunilor, deoarece nu i se pare "sportiv".

"Utilizarea oxigenului este, dupa mine, un fel dopaj. Un prieten de-al meu are o vorba: a urca pe munte cu oxigen e ca si cum ai participa la Turul Frantei cu o motocicleta", a spus Colibasanu.

Citeste restul articolului pe gsp.ro.

×