x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep și a câștigat turneul de la Transylvania Open. Estonianca s-a calificat la Turneul Campioanelor

Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep și a câștigat turneul de la Transylvania Open. Estonianca s-a calificat la Turneul Campioanelor

31 Oct 2021   •   20:45
Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep și a câștigat turneul de la Transylvania Open. Estonianca s-a calificat la Turneul Campioanelor
Sursa foto: Hepta

Finala turneului de tenis WTA 250 Transylvania Open, desfășurat la Cluj Napoca, a fost câștigată de sportiva estonă Anett Kontaveit, care a dispus de Simona Halep, în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3.

Estonianca a câștigat primul set cu 6-2, Simona Halep cedând de 3 ori propriul serviciu.

În setul secund, Simona Halep a început cu un break, confirmat de câștigarea serviciului. De la 2-0, Kontaveit a reușit 5 game-uri la rând, Halep neavând replică nici la serviciul deosebit de eficient al estoniencei, nici la retururile inspirate cu care a câștigat game-urile contra serviciu.

Game-ul 7, la 5-2, a fost cel mai lung al meciului, Halep fiind în situația de a salva 3 mingi de meci pe propriul serviciu.

Kontaveit a câștigat apoi, la 5-3, ultimul game, adjudecându-și setul, meciul și turneul.

Câștigarea acestui turneu i-a adus lui Kontaveit al optulea și ultimul loc în Akron WTA Finals Guadalajara,Turneul Campioanelor, depășind-o in extremis pe Ons Jabeur.

Pentru Kontaveit a fost prima victorie în fața Simonei Halep.

Câștigătoarea turneului este recompensată cu 29.200 USD și 280 puncte WTA, în timp ce finalista va primi 16.398 USD și 180 puncte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transylvania open simona halep