x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Anja Andersen: „În 6 luni, Oltchim va juca handbalul viitorului”

Anja Andersen: „În 6 luni, Oltchim va juca handbalul viitorului”

de Mihai Igirosanu    |    16 Feb 2011   •   12:36
Anja Andersen: „În 6 luni, Oltchim va juca handbalul viitorului”
Sursa foto: /Intact Images

152092-.jpgAntrenoarea Oltchimului, cea mai spectaculoasă jucătoare din istoria handbalului feminin, Anja Andersen a împlinit marţi 42 de ani. Daneza a primit din partea finalistelor ultimei ediţii a Ligii Campionilor un căţeluş de pluş, o inimă de pluş, dar şi un tort cu forma unei mingi de handbal. „Cel mai frumos cadou este că antrenez pe Oltchim. Am mai spus-o şi o repet, este o onoare să fiu pe banca tehnică a unei astfel de echipe”, a spus Anja An­dersen, vizibil emoţionată după gestul elevelor sale. Chiar dacă după înfrângerea suferită în Spania, 25-26 cu Itxako, conducătorii Oltchimului, în frunte cu preşedintele Ioan Ga­vri­lescu, i-au criticat direct şi in­direct deciziile tehnico-tactice, fosta mare jucătoare se menţine tare pe poziţii: „Fetele de la Oltchim s-au obişnuit să joace acelaşi handbal zi de zi, an de an, fără să schimbe nimic. Am înce­put schimbarea, o facem cu paşi mă­runţi şi eu cred că în 3-6 luni această echipă va juca handbalul viitorului. Am spus că nu ştiu dacă vom câştiga Liga Campionilor în acest sezon, chiar dacă echipa are potenţial. Vom în­cerca, nu se pune problema să nu o facem, dar în sezonul viitor suntem favoriţi”. Despre meciul din acest week-end, din etapa a treia, de la Vâlcea, contra slovenelor de la Krim Ljubljana, Anja a declarat: „Am timp în această săptămână să mă decid asupra lotului. Vor juca handbalistele aflate în cea mai bună formă. Pâ­nă la ora meciului trebuie să le fac pe fete să fie capabile să se plieze la ori­ce tactică a adversarelor, să schim­be orice din mers”. Oltchim a început de marţi antrenamentele, singura jucătoare care se pregăteşte separat fiind interul Adina Fiera, care încă se resimte după o accidentare sufe­rită în timpul meciului cu Buducnost.

 

Huţupan a scris istorie la Krim
Krim Ljubljana, adversara de du­mi­ni­că a Oltchimului, una dintre cele mai de succes cluburi din handba­lul european, pare să fie într-o uşoa­ră revenire după o criză destul de lungă. Echipa are în palmares două trofee de Liga Campionilor (2001 şi 2003) şi trei finale pierdu­te (1999, 2004 şi 2006). Krim a câş­ti­gat de două ori şi Cupa Cupelor (2003 şi 2004), iar din 1995 şi până în prezent a câştigat toate ediţiile campionatului intern. Cele mai de succes handbaliste străine care au trecut pe la Krim sunt legendarul portar, Luminiţa Huţupan-Dinu (foto) şi fostul inter al naţionalei, Simona Gogârlă.

 

„În Spania a fost şi teamă”
Meciul pierdut pe terenul celor de la Itxako a rămas încă viu în memoria Anjei Andersen. Cu toate că se apropie meciul cu Krim, daneza a ţinut să vorbească încă despre eşecul din Spania. „Jocul a decurs bine o mare parte a meciului. În momentul în care adversara a recuperat gol după gol ne-a fost greu, fetele nu au fost capabile să schimbe în teren ce era de schimbat. A fost vorba de presiune şi de teamă. Chiar dacă am pierdut, eu spun că avem nevoie de multe astfel de meciuri pentru a deveni o formaţie imbatabilă”, a explicat antrenoarea vâlcencelor.

×
Subiecte în articol: handbal oltchim rm. valcea sporturi