x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ar fi fost prea frumos!

Ar fi fost prea frumos!

de Sorin Anghel    |    04 Iul 2010   •   00:00
Ar fi fost prea frumos!
Sursa foto: /Reuters

Moldoveanul Alexandr Plushkin a condus o bună partea din cursa ce s-a ţinut astăzi de la Rotterdam la Bruxelles. Rutierul de la Katusha a fost înghiţit însă de pluton în ultimii zece kilometri şi a terminat până la urmă pe locul 157. Cursa a fost câştigată de italianul Alessandro Petacchi, dar tricoul galben a rămas la Fabian Cancellara.



România şi Moldova au stat cu inima în gât în timpul primei etape din cadrul Le Tour. Asta numai datorită lui Alexandr Plushkin. Ciclistul din Chişinău a încercat să dea loviturii vieţii sale. Aflat la prima participare în Marea Buclă, moldoveanul a condus peste zece kilometri din cursă şi ne-a făcut să sperăm că va intra în istorie. Din păcate, n-a fost decât un "iepure", fiind înghiţit până la urmă de către pluton.

Câştigatorul de astăzi este Alessandro Petachi, de la Lampre. Numai că finalul de cursă nu a fost al lui, ci al căzăturilor. De trei ori au pupat asfaltul rutierii din Marea Buclă. Prima victimă a fost Cavendish. Britanicul era în faţa şi se pregătea de sprintul final. Într-un viraj de 90 de grade s-a dezechilibrat şi totul s-a năruit. A urmat peste câteva sute de metri încă o ambuscadă, zeci de rutieri fiind blocaţi preţ de câteva minute. Pe ultimii metri s-a mai căzut o dată, astfel că italianul Petachi a trecut glorios linia de sosire. Tricoul galben a rămas la Fabian Cancellara. Elveţianul a ajuns la finish în acelaşi pluton cu Armstrong şi Contador, astfel că în prima parte a clasamentului nu au apărut modificări.

Mâine, rutierii pleacă din Bruxelles şi se opresc la Spa. Cursa se întinde pe o distanţă de 201 km şi va putea fi urmărită în România în direct pe Eurosport, cu începere de la ora 15:15. Comentariul este asigurat de Emanuel Terzian şi Andrei Comşa.

×
Subiecte în articol: turul frantei