x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Aşa scoate China campioni! » Gimnastica în durere şi grimase

Aşa scoate China campioni! » Gimnastica în durere şi grimase

30 Aug 2012   •   06:27
Aşa scoate China campioni! » Gimnastica în durere şi grimase

Copiii meniti sa aduca glorie rabda exercitii fizice greu de imaginat. Unii spun ca e o barbarie, altii cred ca aceasta este singura cale catre succes.

Pozele cu micuti chinezi pe chipul carora se citeste durerea, chinul, dorinta de a fugi din sala de antrenament fac, an de an, inconjurul lumii. Cei mai mici dintre ei nu au mai mult de 3 ani, dar si cei care au 7 ani par de 4. Exercitiile de stretching par mai dure decit tot ce s-a vazut vreodata in poze.

Conducatorii sportivi ai Chinei, dar mai ales cei politici, cred ca aceste metode sint cele rapide si sigure pentru ca gimnastii sa fie crescuti si slefuiti intr-un mod multumitor pentru Jocurile Olimpice. Ele au iesit la iveala mai ales inainte de JO de la Beijing, unde China trebuia sa fie numarul 1 la medalii cistigate. Dar aceste moduri extreme de antrenament s-au practicat si inainte de 2008 si se practica si acum.

"Asa si numai asa se face performanta", se scuza antrenorii academiilor chineze de sport din Nanjing sau Tianjin. Organizatiile pentru drepturile copiilor spun insa ca acestea sint forme de abuz. Dar nu prea au ce sa faca. Acesti copii sint la scolile de sport cu incredintarea si sub semnatura parintilor lor.

Citeste articoulul intreg pe gsp.ro

×
Subiecte în articol: China gimnastica durere campioni grimase