x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Asta ne e valoarea

Asta ne e valoarea

de Vlad Ionescu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Asta ne e valoarea

GIMNASTICĂ  ●  Echipa masculină de gimnastică, a şaptea în finală
Formaţia României nu a putut repeta isprava de acum patru ani, de la Atena, cînd a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic. Pînă la urmă, ea a ocupat locul 7, la mai puţin de două puncte de medaliata cu bronz. 



GIMNASTICĂ  ●  Echipa masculină de gimnastică, a şaptea în finală
Formaţia României nu a putut repeta isprava de acum patru ani, de la Atena, cînd a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic. Pînă la urmă, ea a ocupat locul 7, la mai puţin de două puncte de medaliata cu bronz.  

 Chiar dacă şi-au asigurat cu mari emoţii prezenţa în finală, băieţii noştri au spe­rat în sinea lor că pot cîştiga o medalie. Au evoluat ceva mai bine decît în calificări, au comis mai pu­ţine greşeli, dar nu au putut termina mai sus de locul 7, penultimul. Ro­mânii au început concursul la să­rituri, aparatul lor cel mai bun, fiind răsplătiţi cu note foarte mari: Ma­rian Drăgulescu – 16,550, Flavius Koczi – 16,525 şi Daniel Popescu – 16,225. După prima rotaţie echipa noastră se afla în frunte, urmată de Franţa şi SUA. Următoarele două rotaţii, paralelele şi bara, i-a readus însă cu picioarele pe pămînt, la aceste aparate fiind obţinute cele mai mici punctaje din finală. Două tre­săriri de orgoliu, la sol (Drăgulescu a fost notat cu 15,650) şi inele (Ro­bert Stănescu a primit 15,925), nu au putut compensa ratările de la cal cu mînere, unde Daniel Popescu nu şi-a făcut integralul din nota de plecare, primind în consecinţă cea mai mică notă din întregul concurs (13,700).  

REALISM. Deşi erau afectaţi de rezultat, gimnaştii noştri au avut puterea să admită că asta este valoa­rea actuală a echipei. "Am dat tot ceea ce am putut din noi. Am mers mai bine ca în calificări, dar se vede că nu a fost suficient. Pînă la urmă asta ne e valoarea, pentru că avem exerciţii cu note de plecare mai mici decît alţii. În ceea ce mă priveşte, sînt mulţumit că am scăpat de ziua de azi fără accidentări. Acum aştept finalele la sărituri şi la sol. Nu am pre­ferinţe pentru vreunul dintre apa­­rate, sper să cîştig la amîndouă", a declarat multiplul campion mondial şi european Marian Drăgulescu. La rîndul său, Flavius Koczi a spus: "Bara şi calul ne-au îngropat. Sînt dezamăgit că am căzut la bară, dar sper ca la individual compus şi în finala la sol să nu mai greşesc". Spre marea bucurie a gazdelor, titlul a re­­venit Chinei, care a cîştigat clar due­lul cu Japonia, campioana en-titre. Supriza a venit din partea ame­ri­canilor, care au luat bronzul, deşi nu i-au avut în echipă pe fraţii Paul şi Morgam Hamm. Şi cînd te gîndeşti că la Mondialele din 2006 echi­pa Sta­telor Unite nu prindea nici măcar finala! Rusia, campioana europeană din acest an, a dezamăgit, cla­sîndu-se doar pe locul 6, cu un avans de doar 0,125 puncte faţă de Româ­nia.

EMOŢII.
Astăzi este programată finala pe echipe a fetelor, la care formaţia României va încerca să apere titlurile olimpice cucerite la Sydney şi la Atena. O misiune aproa­pe imposibilă pentru Sandra Izbaşa, Steliana Nistor şi colegele lor, care s-au clasat doar pe locul patru în calificări. "Este clar că sînt patru echipe care se vor lupta pentru trei medalii: noi, China, SUA şi Rusia. Mă îngrijorează progresul rusoai­celor. La Europenele din primăvară le-am bă­tut, dar au crescut mult de atunci. Îmi doresc o medalie, deşi va fi ex­trem de greu", a declarat an­tre­­norul Nicolae Forminte.

×
Subiecte în articol: jo 2008