x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Aston Martin îi păstrează pe Sebastian Vettel și Lance Stroll în 2022

Aston Martin îi păstrează pe Sebastian Vettel și Lance Stroll în 2022

16 Sep 2021   •   20:00
Aston Martin îi păstrează pe Sebastian Vettel și Lance Stroll în 2022

Pilotul Sebastian Vettel va continua la Aston Martin în sezonul 2022, alături de canadianul Lance Stroll. Vettel avea o opțiune contractuală de prelungire pe care putea să o accepte pentru a continua la echipă. Cvadruplul campion a decis să concureze în continuare în F1 alături de Aston Martin.

Pilotul în vârstă de 34 de ani a declarat că "abia așteaptă" să vadă noul stil de mașină care va fi introdus anul viitor.

"Fiecare echipă va porni de la un nou început, așa că va fi o mare oportunitate pentru noi", a declarat Vettel, citat de BBC Sports.

F1 a revizuit complet regulamentul pentru sezonul viitor, schimbând modul în care funcționează aerodinamica și făcând reguli mai restrictive, în încercarea de a strânge plutonul și de a facilita depășirile.

Vettel a declarat: "Aspectul noii generații de mașini de Formula 1 este foarte diferit, iar noile reglementări tehnice ar trebui să ne ofere mașini care pot concura mult mai strâns decât în ultima vreme. O cursă mai palpitantă va fi grozavă atât pentru piloți, cât și pentru fani. Cred în forța noii noastre echipe în creștere, așa că aștept deja cu nerăbdare anul 2022."

De patru ori campion mondial, Vettel s-a alăturat echipei Aston Martin după șase sezoane la Ferrari, dintre care ultimele două au fost dificile, deoarece s-a confruntat cu provocarea lansată de noul coechipier Charles Leclerc, și apoi cu un ultim sezon, pe care l-a început știind că echipa semnase deja cu înlocuitorul său.

El a avut un sezon 2021 cu suișuri și coborâșuri, obținând un podium la Marele Premiu al Azerbaidjanului.

Proprietarul echipei, Lawrence Stroll, tatăl coechipierului lui Vettel, a declarat la începutul acestei săptămâni că este "încântat" de Vettel.

Stroll a adăugat joi: "Atât Lance, cât și Sebastian au oferit câteva performanțe excelente. Au avut mai mult decât partea lor de ghinion, dar în 2022 suntem încântați să continuăm cu o astfel de combinație excelentă de talent tineresc și experiență."

Anunțul echipei Aston Martin lasă doar trei locuri incerte pe grila de start din 2022, care nu au fost încă confirmate, unul la Alfa Romeo, alături de Valtteri Bottas, și cele două de la Haas.

Mediafax

×