x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Atletism: România a cucerit două medalii de argint la Mondialele de alergare montană

Atletism: România a cucerit două medalii de argint la Mondialele de alergare montană

07 Aug 2017   •   14:42
Atletism: România a cucerit două medalii de argint la Mondialele de alergare montană

România a cucerit două medalii de bronz, duminică, la Campionatele Mondiale de alergare montană pe distanţe lungi de la Premana (Italia), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

O medalie a fost obţinută de echipa României, formată din Denisa Dragomir, Cristiana Ghiţă, Iulia Găinariu şi Ingrid Mutter, la a 14-a ediţie a competiţiei, tricolorele fiind devansate de echipele Italiei şi Statelor Unite.

Puternicele atlete din Italia, Antonella Confortola şi Stephanie Christel Jimenez au terminat pe poziţiile 10 şi 11 şi au contribuit la un scor de 22 de puncte, scor care a adus Italiei medalia de aur. A fost urmată de Statele Unite, cu un scor de 28 de puncte, şi de România cu 39 de puncte.

În clasamentul individual feminin, Denisa Dragomir a obţinut medalia de bronz, urmată fiind de Ingrid Mutter pe locul 8 şi Iulia Găinariu pe locul 28.

Echipa masculină, formată din Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcz, Viorel Palici şi Andrei Preda a obţinut un onorat loc 4, în spatele puternicelor echipe ale Italiei, Statelor Unite şi Cehiei. România s-a aflat la numai trei puncte de medalia de bronz.

În clasamentul individual masculin, sportivii noştri Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcz, Viorel Palici şi Andrei Preda s-au clasat pe locurile 14, 17, 24, respectiv 36.

Sportivii au fost însoţiţi de antrenorii Dana Vieru (Cristiana Ghiţă), Luminiţa Zaituc (Iulia Găinariu), Claudiu Mereuţă (Cristiana Ghiţă, Iulia Găinariu), Valentin Coroja (Denisa Dragomir), Sergiu Dascăl (Ingrid Mutter, Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcz, Andrei Preda), Adrian Vălean (Andrei Preda), Luci Clinciu (Viorel Palici).

La Mondialele de alergare montană pentru juniori, de la sfârşitul lunii iulie, echipa de junioare a României, alcătuită din Alexia Hecico, Gabriela Doroftei, Irina Bordeianu şi Iulia Zudor a câştigat aurul mondial. Echipa de juniori a României, alcătuită din Dorin Rusu, Gabriel Bularda, Adrian Garcea şi Peter Herman, o obţinut argintul în cursa pe echipe.

La Europenele de alergare montană din iulie, de la Kamnik (Slovenia), România a cucerit trei medalii: aurul a fost câştigat de juniorul Gabriel Bularda, argintul de echipa de junioare a României formată din Gabriela Andreea Doroftei, Alexia Hecico, Irina Alice Bordeanu şi Iulia Melinda Zudor, iar bronzul a fost cucerit de junioara Gabriela Andreea Doroftei. Echipa de juniori a băieţilor, formată din Gabriel Bularda, Peter Daniel Herman, Cătălin Florin Tocilă şi Marius Sorin Turciu, s-a clasat pe locul 4.
 

×
Subiecte în articol: medalii de argint romani alergare montana