x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open. Tecău şi Rojer, calificaţi în sferturile probei masculine de dublu

Australian Open. Tecău şi Rojer, calificaţi în sferturile probei masculine de dublu

25 Ian 2016   •   08:16
Australian Open. Tecău şi Rojer, calificaţi în sferturile probei masculine de dublu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, principalii favoriţi ai probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, s-au calificat în sferturile de finală, luni, la Melbourne, după ce au trecut de italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi cu 7-6 (0), 6-3. 

Perechea româno-olandeză s-a impus într-o oră şi 26 de minute de joc, în care a reuşit cinci aşi (3 pentru italieni), a făcut 3 duble greşeli (4 pentru adversari), a adunat mai multe lovituri direct câştigătoare (31-26), a avut procentaje superioare la punctele reuşite cu primul serviciu (84%-73%) şi cu al doilea (57%-41%), în timp ce raportul la erorile neforţate a fost egal (11-11).

Tecău şi Rojer, care anul trecut s-au oprit în semifinale, şi-au asigurat un cec de 80.000 dolari şi 360 de puncte ATP.

În sferturi, cuplu, româno-olandez va da piept cu perechea franceză Adrian Mannarino/Lucas Pouille, care a dispus cu 6-3, 7-6 (6) în optimi de columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, capi de serie numărul 12.

În competiţia juniorilor, românul Călin Manda a fost învins în turul al doilea de grecul Stefanos Tsitsipas (al treilea favorit), cu 6-4, 6-3.

La dublu junioare, perechea româno-turcă Ioana Mincă/Berfu Cengiz, cap de serie numărul şapte, a fost învinsă cu 6-3, 6-2 în runda inaugurală de cuplul Mira Antonitsch (Austria)/Panna Udvardy (Ungaria).

×
Subiecte în articol: horia tecau