După milioane de euro investite în telegondola celor de la Romenergo, la Azuga s-a mai făcut o mişcare menită să dezvolte turismul montan. Autorităţile locale au obţinut finanţare guvernamentală şi trag tare ca până de Crăciun să termine lucrările de montare a instalaţiei de zăpadă artificială pe pârtia Sorica, una dintre cele mai lungi piste de schi din România. Hotelierii din staţiune se pregătesc pentru o iarnă în care vor avea parte de mulţi turişti, Azuga fiind o variantă de schi şi pentru zilele lucrătoare din cursul săptămânii.
Instalaţie de zăpadă artificială. Un pas mic pentru omenire, un pas uriaş pentru staţiune. Sorica şi Cazacu sunt două dintre cele mai lungi pârtii de schi din România. Din păcate, ele nu au putut fi exploatate până acum aşa cum se cuvine. Sezonul acesta, sunt toate şansele ca numărul de turişti să crească la Azuga. "De vină" poate fi instalaţia de zăpadă artificială la montarea căreia se lucrează în clipa de faţă. Ţevile au fost îngropate pe mijlocul pârtiei Sorica, astfel încât "hidranţii" să fie dispuşi pe ambele părţi ale pistei. Acest lucru va duce la o manevrare mai uşoară a masei de zăpadă. Dacă toate acestea vor fi puse cap la cap, Azuga, care până acum era o codapă, va ajunge un concurent foarte serios pentru celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei.
Ciudat este însă modul în care se "faultează" între ei oamenii care deţin instalaţiile de transport pe cablu din Azuga. Investiţia a fost făcută de autoritatea locală cu ajutorul financiar al Ministerului Turismului. Evident, primul beneficiar va fi Romenergo, societate ce deţine telegondola Leitner. Următorii pe listă sunt proprietarii de hoteluri şi pensiuni din staţiune, care vor avea mult mai mulţi turişti după ce instalaţia de zăpadă artificială va fi pusă în funcţiune.
Culmea, au existat şi oameni care s-au opus acestui proiect. Fostul primar Alexandru Debreţi a făcut o adresă către Ministerul Turismului prin care a anunţat autoritatea centrală că la Azuga nu este nevoie de o investiţie în instalaţia de zăpadă artificială. Banii de la Guvern au fost blocaţi timp de trei luni, perioadă în care nu s-a putut lucra. Până la urmă, lucrurile s-au rezolvat şi acum se trage tare pentru finalizarea lucrării.