x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Biatlon: Reka Ferencz, campioană mondială

Biatlon: Reka Ferencz, campioană mondială

de Sorin Anghel    |    28 Ian 2010   •   00:00
Biatlon: Reka Ferencz, campioană mondială

Zi mare pentru România. Reka Ferencz, sportivă legitimată la Dinamo Bucureşti, a câştigat medalia de aur în proba de 12,5 km individual desfăşurată la Campionatul Mondial de Juniori.



Moral excelent pentru biatlonul românesc înaintea Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Azi, Reka Ferencz a câştigat medalia de aur în proba de 12,5 km individual desfăşurată la Campionatul Mondial de Juniori ce se desfăşoară în această perioadă la Torsby - Suedia.

CURSA PERFECTĂ
"A tras perfect, ca o adevărată campioană, iar la deplasarea pe schiuri s-a descurcat excelent, având un avans de peste un minut faţă de ocupanta celui de-al doilea loc. Este primul titlu mondial obţinut de România la biatlon. Suntem foarte fericiţI pentru acest rezultat mare", a declarat Gheorghe Pelin, antrenorului lotului naţional de juniori. În 2001, Dana Plotogea a ieşit vicecampioană mondială de juniori, competiţia desfăşurându-se atunci în Rusia.

"Sunt foarte bucuroasă pentru această victorie. Nu-mi vine să cred că am reuşit aşa ceva. Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat. N-am mai reuşit niciodată să fac o cursă atât de bună, să nu ratez nici o ţintă şI să fiu cea mai bună la deplasarea pe schiuri. Acum trebuie să dau totul din mine, să fac o figură frumoasă la Jocurile Olimpice şI să obţin rezultate bune şI la seniori", a spus, emoţionată, proaspăta campioană mondială.

Reka Ferencz o are ca idol pe Eva Tofalvi, sportivă alături de care s-a antrenat înainte de a se transfera la Dinamo Bucureşti.

TOFALVI PLEACĂ MÂINE
Sezonul acesta, biatlonista Eva Tofalvi a avut un program separat de pregătire faţă de colegele sale, Dana Plotogea, Mihaela Purdea, Alexandra Stoian sau Reka Ferencz. Sportiva din Băile Harghita speră să câştige o medalie la Jocurile Olimpice, astfel că ea va pleca încă de mâine către Vancouver deoarece are nevoie de o perioadă mai lungă pentru acomodarea la fusul orar.

Alături de ea, în Canada vor pleca antrenorul Marton Simon, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şI Biatlon, Puiu Gaspar, şI directorul sportiv al Comitetului Olimpic şI Sportiv Român, Alexandru Epuran, cel care va fi şeful întregii delegaţii a României ce va participa la Jocurile Olimpice.

×
Subiecte în articol: schi&snowboard