x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bibliotecarul Avram Iancu se pregăteşte de un nou record la înot

Bibliotecarul Avram Iancu se pregăteşte de un nou record la înot

06 Iun 2021   •   20:00
Bibliotecarul Avram Iancu se pregăteşte de un nou record la înot
Sursa foto: Sursa: Hepta

Polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă. Bibliotecarul din Petroşani și-a propus să străbată de două ori, în această vară, Lacul Balaton din Ungaria într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

Avram Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

„Anul acesta mi-am propus să stabilesc un nou record mondial, prin care vreau să aduc un tribut de mulţumire Nadiei Comăneci, aşa cum ştiu eu cel mai bine, adică să înot. Recordul va consta în stabilirea celui mai lung înot după durata de timp petrecută în apă. Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Vreau să dobor acest timp înotând în Lacul Balaton, din Ungaria, cu o traversare dublă. Vor fi 150 de kilometri de înot în aproximativ trei zile şi trei nopţi, adică 72 de ore sau chiar mai mult, în curent neutru, şi fără întrerupere”, a declarat Avram Iancu.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

În aceste zile, el se antrenează pe canalul Bega din Timișoara.

În 2016, Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avram iancu