x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bunicuţa din tenis. Kimiko Date-Krum, cea mai vârstnică jucătoare care câştigă la Australian Open

Bunicuţa din tenis. Kimiko Date-Krum, cea mai vârstnică jucătoare care câştigă la Australian Open

15 Ian 2013   •   22:29
Bunicuţa din tenis. Kimiko Date-Krum, cea mai vârstnică jucătoare care câştigă la Australian Open

Japoneza Kimiko Date-Krumm a devenit marţi, la 42 de ani, cea mai în vârstă jucătoare din era Open care câştigă un meci la Australian Open, după ce a trecut de rusoaica Nadia Petrova, scor 6-2, 6-0, în primul tur.

 
Nipona a depăşit astfel recordul britanicei Virginia Wade, care avea 40 de ani şi 138 de zile când a reuşit calificarea în turul doi la Melbourne în 1985.
 
"Sunt mai bătrână decât mamele unor jucătoare. Este ca şi cum ar fi fetele mele", a declarat Kimiko, fost numărul 4 mondial în urmă cu 18 ani şi care a jucat prima oară la Openul Australiei în 1990.
 
Este pentru prima oară din 1996 când japoneza câştigă un meci pe tabloul principal la Melbourne. Kimiko s-a retras în acel an, revenind în circuit în 2008, doar pentru a-i face pe plac soţului ei, pilotul german Michael Krumm.
 
Întrebată despre secretul logevităţii sale, Kimiko a răspuns: "Nu fac nimic special. Mă duc devreme la culcare, la ora copiilor. Ieri seară m-am culcat la 22.00. Şi mănânc bine. Nu doar mâncare japoneză, pentru că sunt mult pe drumuri şi mâncarea japoneză nu are aceeaşi calitate ca în Japonia. Dar mănânc bine".
 
"Ador să joc. 42 este doar un număr", a mai spus Kimiko Date-Krumm, care a recunoscut că îşi doreşte să depăşească recordul Martinei Navratilova, care a câştigat un meci de Grand Slam, în 2004, la Wimbledon, la 47 de ani, e adevărat, în turneul de dublu mixt.

×
Subiecte în articol: tenis australian open record longevitate