x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CE de atletism indoor: Bujin, în finală la triplusalt

CE de atletism indoor: Bujin, în finală la triplusalt

04 Mar 2011   •   11:46
CE de atletism indoor: Bujin, în finală la triplusalt

Sportiva Cristina Bujin s-a calificat direct, vineri, în finala probei de triplusalt a Campionatelor Europene de sală de la Paris, cu o săritură de 14,12 metri, ce reprezintă cea mai bună performanţă a sezonului său.

Cristina Bujin a ratat prima încercare, dar a revenit în forţă cu cea de-a doua, reuşind 14,12 metri, cu care a urcat direct pe locul patru, obţinând nu doar calificarea directă în finala probei, ci şi cea mai bună performanţă a sezonului. Baremul de calificare directă în finală a fost de 14,10 metri, Cristina Bujin ocupând locul şapte în calificări.

Carmen Toma a debutat în concurs cu o săritură de 13,66 metri, ratându-le pe următoarele două şi, implicit, calificarea în finală. Rusoaica Natalia Kutyakova a obţinut cea mai bună performanţă a calificărilor, 14,44 metri.

În schimb, Bianca Răzor a ratat calificarea în semifinalele probei de 400 de metri după ce a terminat a cincea în seria a treia a calificărilor cu timpul de 55,08 secunde, şi a 15-a în clasamentul general.

Tot în sesiunea din această dimineaţă, Adrian Vasile a ratat calificarea în finală la săritura în lungime după ce s-a clasat doar al 13-lea în Serie A, cu un rezultat de 7,19 metri.

În sesiunea de seară vor mai concura Mihaela Nunu, Mirela Lavric şi Cristian Vorovenci (toţi la 800 metri), Ancuţa Bobocel (1500 metri) şi Marian Oprea (triplusalt).

La CE de sală de la Paris, România este reprezentată de o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism este de obţinere a unei medalii, plus clasarea altor doi-trei sportivi în primele opt locuri.

×