x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CE de atletism indoor: Marian Oprea a luat bronzul la triplusalt!

CE de atletism indoor: Marian Oprea a luat bronzul la triplusalt!

06 Mar 2011   •   19:37
CE de atletism indoor: Marian Oprea a luat bronzul la triplusalt!
Sursa foto: /AFP

Marian Oprea a câştigat, duminică, medalia de bronz în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală de la Paris.

La prima săritură, sportivul român a obţinut şi cel mai bun rezultat personal din acest sezon, 17,62 metri. La celelalte sărituri a obţinut rezultate mai slabe, 17,43 şi 15,41, ratând trei dintre încercări. Această medalie este prima pe care Oprea a obţinut-o la o competiţie majoră desfăşurată în sală.

Medalia de aur a fost câştigată de francezul Teddy Tamgho, care a reuşit să doboare în două încercări recordul mondial la triplusalt în sală, cu 17,92 metri. Performanţa precedentă, care îi aparţinea tot lui, era de 17,91 metri. Medalia de argint a fost obţinută de italianul Fabrizio Donato cu 17,73 metri.

Tot duminică, în finala probei de 3.000 de metri, românca Roxana Bârcă s-a clasat pe locul zece. De asemenea, Cornelia Deiac s-a clasat pe locul 7 în finala de la săritura în lungime. Printre rezultatele pozitive ale României la CE de la Paris s-a situat şi cel obţinut de Cristina Bujin, clasată pe locul 5 în finala la triplusalt.

Oprea, 28 de ani, este primul atlet român medaliat la Jocurile Olimpice (Atena, 2004) şi al treilea sportiv în topul săritorilor de triplusalt aflaţi în activitate.

La CE de atletism indoor de la Paris, România a deplasat o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism a fost obţinerea unei medalii, plus calificarea a doi sau trei sportivi în
finală.

×