x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Charles Leclerc în pole position, după o sesiune de calificări dramatică, la Baku

Charles Leclerc în pole position, după o sesiune de calificări dramatică, la Baku

05 Iun 2021   •   17:32
Charles Leclerc în pole position, după o sesiune de calificări dramatică, la Baku

Charles Leclerc a obținut primul loc pe grila de start a Marelui Premiu de la Baku, într-o sesiune de calificări presărată cu 5 accidente și 4 steaguri roșii. Monegascul obține al doilea pole consecutiv, impresionând cu un ritm constant și foarte rapid, cu care a reușit să îl depășească pe Hamilton.

Marele Premiu al Azerbaidjanului, ce are loc duminică, îl va avea pe prima poziție a grilei de start pe monegascul Charles Leclerc, care a reușit să completeze cel mai rapid tur de circuit, sâmbătă, în sesiunea de calificări.

Rezultatul vine la doar două săptămâni după ce obținuse pole-ul în cursa de casă de la Monaco, în care a fost obligat să se retragă înainte de începerea cursei din cauza unei probleme mecanice cauzate de accidentul său din calificări.

Hamilton, care nu a reușit să performeze în sesiunile de antrenamente, a decis înainte de calificări să schimbe aripa spate, pentru o mai bună apăsare aerodinamică, modificare ce a dat rezultat, el obținând la final locul doi pe grilă.

Max Verstappen a fost nemulțumit de locul 3 obținut, în ciuda faptului că este cea mai bună clasare a sa în calificări la Baku. Olandezul s-a arătat frustrat de numărul mare de opriri, cauzate de cele 5 accidente, deoarece acestea l-au împiedicat să maximizeze ritmul Red Bull-ului său, care s-a dovedit a fi foarte performant de-a lungul sesiunilor de antrenament.

Sesiunea de calificări a fost întreruptă de 4 ori de steagul roșu, în urma accidentelor piloților Lance Stroll, Antonio Giovinazzi, Ricciardo și Tsunoda.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: charles leclerc