x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cine este cel mai puternic bărbat din România

Cine este cel mai puternic bărbat din România

30 Sep 2012   •   08:17
Cine este cel mai puternic bărbat din România

Cei mai puternici 11 barbati din Romania s-au intrecut in probe de forta: ridicarea masinilor de o tona si a unor greutati de peste dota sute de kilograme. Totul pentru titlul de Strongest Man. Competitia din acest an a fost organizata in memoria fostului Strongest Man, Alin Popa, care si-a pierdut viata la inceputul lunii septembrie, inecat intr-o balastiera din judetul Satu Mare, informeaza rtv.net.

"Concurentii care participa sunt cei mai puternici din Romania, cei mai titrati. Au venit toate colturile tarii. Concurentii sunt in numar de 11, din Brasov, Codlea, Bucuresti, Maramures, Seini, un elev de-al lui Alin si doi din Baia Mare", a declarat Laszlo Kovacs, organizator al concursului.

Toti concurentii au purtat tricouri imprimate cu fotografia fostului campion, Alin Popa.

Proba preferata a lui Alin Popa, cea de tras camioane, a dat mari batai de cap celor 11 concurenti de concursul din acest an.

Alin Popa a murit ca in tragediile grecesti. Cel mai puternic roman a fost doborat de o ruptura a tendonului lui Ahile. A cazut de pe skijet si chiar daca era un bun inotator, din cauza unei rupturi la calcai, suferita anul trecut, nu s-a putut salva.

Proba de foc a fost cea in care sportivii au trebuit sa ridice o masina amplasata pe un cadru din otel. Cele 2,3 tone ale autoturismului de terens-au dovedit a fi greu de ridicat, doar Razvan Breslasu, reusind sa faca acest lucru, informeaza emaramures.ro.

In final, cel mai puternic concurent a fost declarat brasoveanul Dan Lacanu, care este in viata de zi cu zi jandarm. Cel mai bine clasat maramuresean a fost chiar elevul lui Alin Popa, Gabriel Chis din Seini.

Dupa incheierea competitiei, concurentii si-au masurat forta bratelor, incercand sa ridice cu o singura mana o gantera de 100 kilograme, cea mai mare de acest fel din tara.

Premiile au fost inmanate concurentilor de catre primarul Catalin Chereches, respectiv de Cristian Niculescu Tagarlas. Toti cei inscrisi in competitie au primit cate o cupa din partea organizatorilor, respectiv un premiu in bani.

Fiecare concurent a donat, dupa festivitatea de premiere, premiile in bani familiei lui Alin Popa, care a asistat la competitie.

Clasament Strongest Man 2012:
Locul 1: Dan Lacanu - Brasov
Locul 2: Vladimir Comoronschi - Bucuresti
Locul 3: Razvan Breslasu - Bucuresti
Locul 4: Norocel Constantin - Brasov
Locul 5: Gabriel Chis - Seini
Locul 6: Marian Lighean – Brasov
Locul 7: Calin Tamasan – Baia Mare
Locul 8: Sergiu Avram -
Locul 9: Robert Popescu – Bucuresti
Locul 10: Stefan Tamas – Danesti
Locul 11: Robert Vaum – Baia Mare

×