x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CM de atletism indoor: Roxana Bârcă, în finală la 3.000 m!

CM de atletism indoor: Roxana Bârcă, în finală la 3.000 m!

05 Mar 2011   •   14:09
CM de atletism indoor: Roxana Bârcă, în finală la 3.000 m!

Roxana Bârcă s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de 3.000 de metri din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală, de la Paris.

Sportiva română a luat startul în cea de-a doua serie a calificărilor, încheind cursa pe locul 5 cu timpul de 9:17,29 minute. În clasamentul general, atleta română s-a clasat pe locul 12, calificându-se în finală la "timp", de pe ultima poziţie permisă de regulamentul IAAF. Finala probei de 3.000 de metri va avea loc duminică.

Tot sâmbătă, Cornelia Deiac s-a calificat direct în finala probei de săritură în lungime, în timp ce Viorica Ţigău şi Cristina Sandu au ratat ultimul act.

Deiac a ratat la prima încercare, dar a revenit puternic din urmă, reuşind 6,50 metri la următoarea încercare, cu care a urcat pe locul 7 în acel moment. Ultima săritură a fost şi cea mai bună, 6,60 metri, exact baremul impus pentru calificarea directă în ultimul act.

Viorica Ţigău a debutat excelent în calificări, cu o săritură de 6,41 metri, îmbunătăţită din a doua încercare la 6,56 metri, cu doar patru centimentri sub baremul impus de calificare directă. Aflată pe locul cinci după două sărituri, Ţigău a sărit 6,17 metri la ultima încercare, încheind calificările pe locul 10, care nu i-a adus "biletul" pentru finală.

Cea de-a treia reprezentantă a României în calificări, Cristina Sandu a sărit 6,34 metri din prima încercare, 6,44 metri din a doua, încheind concursul cu 6,42 de metri, insuficient însă pentru a prinde finala de duminică. Sandu a încheiat pe locul 14 în clasamentul general.

Tot sâmbătă, Andreea Ogrăzeanu a ratat semifinalele la 60 de metri, încheind pe locul 23 în clasamentul general al seriilor, iar Esthera Petre nu a reuşit nici ea calificarea în finală în proba de săritură în înălţime.

Vineri, în prima zi a CE indoor de la Paris, doar doi atleţi români au fost norocoşi, obţinând calificarea în finală la triplusalt: Cristina Bujin şi Marian Oprea.

 La CE de sală de la Paris, România a deplasat o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism este de obţinere a unei medalii, plus clasarea altor doi-trei sportivi în primele opt locuri.

×