x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Comoţiile cerebrale, principalul pericol pentru hocheişti

Comoţiile cerebrale, principalul pericol pentru hocheişti

04 Mai 2011   •   13:09
Comoţiile cerebrale, principalul pericol pentru hocheişti
Sursa foto: /Reuters

Cercetătorii canadieni care au studiat comoţiile cerebrale suferite de jucătorii din liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) în timpul a şapte sezoane au avertizat în privinţa riscurilor cu care se confruntă sportivii dacă îşi continuă activitatea după un traumatism puternic.

"Trebuie să facem mai multe pentru a educa toate persoanele vizate în privinţa efectelor negative potenţiale cu care se confruntă sportivii când continuă să joace după ce suferă astfel de simptome", a declarat medicul Brian Benson, principalul autor al acestui studiu publicat în revista Canadian Medical Association Journal, conform AFP.

El reproşează hocheiştilor că omit să semnaleze simptomele personalului medical, care nu poate astfel recunoaşte sau evalua o posibilă comoţie.

Simptomele cel mai des semnalate de hocheişti în aceste cazuri sunt dureri de cap (71%), leşinuri (34%), greţuri (24%), dureri la ceafă (23%), lipsă de energie sau oboseală (22%), probleme cu vederea (22%), pierderi de memorie (21%) şi pierderea cunoştinţei(18%).

 

×