x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Constantina Diță a fost numită de World Atheltics ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton din Polonia

Constantina Diță a fost numită de World Atheltics ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton din Polonia

14 Oct 2020   •   10:49
Constantina Diță a fost numită de World Atheltics ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton din Polonia
Sursa foto: Hepta

Campioana olimpică la maratonul din Beijing din 2008, Constantina Dită, a fost numită de World Atheltics ambasadoare a Campionatului Mondial de semimaraton de la Gdynia, Polonia, care va avea loc pe 17 octombrie.

Diţă a participat la opt ediţii ale Mondialelor de semimaraton şi a cucerit şapte medalii, fiind una dintre atletele cele mai galonate din istoria competiţiei. Dubla sa victorie de la Edmonton, din 2005, când a luat titlul atât la individual, cât şi cu echipa, rămâne una dintre referinţele carierei, scrie site-ul forului atletic mondial.

„Am fost surprinsă (să câştig detaşat). Am alergat într-un ritm normal, dar poate adversarelor li s-a părut că e foarte frig. Pentru mine a fost o vreme bună. Îmi place să alerg în ploaie'', a spus Diţă despre victoria din 2005.

„ Am fost aşa de fericită să câştig prima mea medalie de aur la o competiţie majoră. Pentru mine a fost extraordinar şi asemănător cu sentimentul că am câştigat o medalie la Campionatele Mondiale de atletism. Să câştig medalia de aur a fost o mare realizare. Mi-a dat multă încredere să alerg şi mai bine în curse'', a mai spus aceasta.

În prezent, Diţă îşi împarte timpul între România şi Statele Unite, fiind încă implicată în sport, ca fondatoare şi organziatoare a cursei anuale Bucharest International 10 km.

Constantina Diţă continuă să alerge la cei 50 de ani ai săi, iar anul trecut a încheiat maratoanele de la Berlin (3 h 07 min) şi New York City (3 h 30 min). Ea speră ca într-o zi să alerge toate cele şase Mari Maratoane, singurul care îi lipseşte fiind cel de la Boston.

România va fi reprezentată de şase sportivi, unu la masculin şi cinci la feminin, la Campionatele Mondiale de semimaraton care se vor desfăşura, în 17 octombrie, la Gdynia (Polonia).

Lotul României este format din Nicolae Soare, Adela Paulina Bălţoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet şi Roxana Elisabeta Rotaru.

 

×