x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cristina Neagu: "Am luptat până la ultima picătură de energie!"

Cristina Neagu: "Am luptat până la ultima picătură de energie!"

20 Dec 2010   •   09:39
Cristina Neagu: "Am luptat până la ultima picătură de energie!"

Interul stânga al echipei naţionale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat, luni, la sosirea în Bucureşti, că formaţia sa a luptat în "finala mică" a CE până la ultima picătură de energie.

"La finalul meciului cu Danemarca, majoritatea dintre noi plângeam. Ar fi fost foarte greu, după atâta muncă, să fi ajuns pe locul al patrulea şi să stăm să ne uităm la podium. Am luptat din toate puterile noastre, ne-am lăsat ultimele picături de energie pe teren, iar Dumnezeu ne-a răsplătit. Este o victorie imensă pentru noi, iar această medalie ne demonstrează că nu am clacat după înfrângerea cu Suedia şi am reuşit să batem Danemarca la ea acasă, cu un public ostil", a spus Neagu.

Handbalista a adăugat că medalia de bronz cucerită la Campionatul European reprezintă cea mai mare performanţă a carierei sale. "A fost un turneu bun pentru mine şi mă bucur că am reuşit să-l termin sănătoasă, pentru că în ultimele meciuri am fost puţin epuizată din punct de vedere fizic. Totul este bine când se termină cu bine aşa că mergem mai departe. Este cea mai mare performanţă pe care am obţinut-o şi prima mea medalie la echipa de senioare", a afirmat Cristina Neagu.

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani a mai spus că mai are multe de învăţat în handbal şi că nu este afectată de presiunea de la echipa naţională: "Presiune este în fiecare zi la echipa naţională, dar eu nu vreau să mă gândesc la asta şi încerc să-mi fac datoria. Lumea trebuie să înţeleagă că şi eu sunt om şi pot avea zile mai proaste, dar pot să spun că eu la fiecare meci încerc să dau tot ce am mai bun din mine. Am 22 de ani, am toată cariera în faţă, am multe de învăţat şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu sănătoasă".

Delegaţia României care a fost prezentă la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca şi Norvegia a sosit, luni dimineaţă, la ora 2:00, cu o cursă charter pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. "Tricolorele" au fost aşteptate de un grup de aproximativ 50 de suporteri, veniţi de la Râmnicu Vâlcea. De asemenea, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal le-au dăruit sportivelor flori.

Purtătorul de cuvânt al clubului de fotbal Steaua Bucureşti le-a felicitat pe componentele echipei naţionale pentru cucerirea medaliei de bronz, oferindu-le câte o floare şi un steguleţ cu însemnele formaţiei din Ghencea.

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică a Campionatului European, câştigând medaliile de bronz, care i-au adus şi calificarea directă la CM din 2011.

×