x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa României la Fotbal Feminin va avea parte de un nou format în sezonul 2023/2024

Cupa României la Fotbal Feminin va avea parte de un nou format în sezonul 2023/2024

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2023   •   08:40
Cupa României la Fotbal Feminin va avea parte de un nou format în sezonul 2023/2024
Sursa foto: Hepta

Federația Română de Fotbal a anunțat vineri că a aprobat în Comitetul de Urgență un nou format competițional, mai spectaculos și atractiv, pentru Cupa României la fotbal feminin.

Cupa României, își propune prin acest format să crească competitivitatea și calitatea jocurilor. FRF anunță că, totodată, fondul de premiere a crescut cu peste 50% față de sezonul precedent.

Iată cum va arăta noul format al Cupei României în sezonul 2023/2024:

În total vor fi 46 de echipe participante: Liga 1 Feminin - 8 echipe, Liga 2 Feminin - 19 echipe,
Liga 3 Feminin - 19 echipe

Faza Preliminară

Turul 1: Intră în competiție 12 echipe din Liga 3 Feminin (nou intrate + ultimele clasate în sezonul precedent) – rezultând 6 câștigătoare. Jocurile se dispută pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut, cu mențiunea că dacă sunt extrase să joace între ele două echipe nou-înscrise, se stabilește prin tragere la sorți echipa gazdă.

Turul 2: Participă cele șase câștigătoare din turul 1 + cele 7 echipe din L3 rămase + cele 19 echipe din Liga 2 Feminin, rezultând 32 echipe participante – ceea ce înseamnă 16 câștigătoare care se califică mai departe în Turul 3.

Turul 3: Cele 16 câștigătoare din Turul 2 joacă între ele rezultând 8 echipe calificate în Turul 4

Turul 4: Cele 8 echipe câștigătoare din Turul 3 joacă între ele rezultând 4 echipe în faza grupelor

Pentru toate cele trei tururi, meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Împerecherea jocurilor va fi făcută ținând cont de criteriul geografic.

Faza Grupelor

Intră în competiție echipele din Liga 1 Feminin (8), alături de cele 4 echipe calificate din tururile anterioare. Cele 12 echipe vor fi împărțite în 3 grupe a câte 4 echipe în funcție de grupele valorice astfel:

Grupa A valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (cel mai bine clasate 4 echipe – Locurile 1, 2, 4, 5 din sezonul 2022/2023)

Grupa B valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (următoarele 4 clasate, altele decât cele din grupa A – locurile 6, 7 + cele două noi-promovate – din sezonul 2022/2023)

Grupa C valorică: cele patru echipe calificate din faza preliminară

Meciurile se vor disputa în sistemul ”fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.

Se califică mai departe în semifinale primele două clasate în Grupa A + locurile 1 din grupele B și C.

Semifinale: Cele patru echipe calificate se întâlnesc într-o manșă eliminatorie. Meciurile se vor în semifinale după cum urmează:

Locul 1 Grupa A vs Locul 1 Grupa C
Locul 2 Grupa A vs Locul 1 Grupa B

Meciul se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.

Finala: Câștigătoarele semifinalelor se întâlnesc în etapa finală.

 

(sursa: Mediafax)

×