x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cutremurul amână CM de patinaj artistic

Cutremurul amână CM de patinaj artistic

14 Mar 2011   •   13:00
Cutremurul amână CM de patinaj artistic
Sursa foto: /reuters

156168-patinaj.jpgProgramat să se desfăşoare în perioada 21-27 martie la Tokyo, Campionatul Mondial de patinaj artistic a fost amânat din motive de securitate.

 

Un purtător de cuvânt al federaţiei internaţionale de specialitate a declarat că “principala preocupare o reprezintă securitatea sportivilor şi spectatorilor, care nu poate fi asigurată în acest moment”.

 

La rândul său, Ottavio Cinquanta, preşedintele International Skating Union, a declarat:”În condiţiile actuale şi după consultări cu federaţia japoneză, am ajuns la concluzia că această competiţie trebuie amânată.”

 

Cinquanta a mai anunţat că nu a fost luată în calcul o relocare a Mondialelor, spunând ca acestea se vor desfăşura în Japonia, dar numai atunci când vor fi îndeplinite toate condiţiile de securitate.

 

Este pentru a doua oară în ultimii 50 de ani când se ia decizia amânării unei ediţii de campionat mondial. Ediţia din 1961, care trebuia să se desfăşoare la Praga, a fost decalată din cauza unui accident aviatic soldat cu moartea tuturor membrilor delegaţiei SUA care urmau să participe la concurs.

×