x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi De doi fulgi speranţă!

De doi fulgi speranţă!

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
De doi fulgi speranţă!

Ninsorile din ultimele două zile au redeschis pârtiile de schi din România. Turiştii care aleg să urce la munte de Revelion trebuie să ştie totuşi că nu se poate schia în cele mai bune condiţii. Înainte de a pleca în vacanţă, convingeţi-vă de starea pârtiilor accesând camerele web de pe www.jurnalul.ro!

După un Crăciun catastrofal, când zăpada de pe pârtii a fost mai puţină decât bucatele de pe masă, zâmbetul a reapărut pe chipul celor care iubesc sporturile de iarnă. Ninsorile din ultimele două zile au schimbat faţa munţilor, astfel că sunt şanse foarte mari ca astăzi să puteţi urca din nou pe schiuri. Cabanierii, administratorii de pârtii şi instructorii de schi recunosc că prima parte a vacanţei de Sărbători a reprezentat un dezastru.

KALINDERU, GARANTAT

Pe Valea Prahovei nu a nins foarte mult, dar la Sinaia se poate schia pe Drumul de Vară. E adevărat, condiţiile nu sunt dintre cele mai bune, stratul de zăpadă având o grosime de 15-20 de centimetri. www.jurnalul.ro transmite live imagini de la Cota 2000. Practic, în Valea Dorului, cel mai bun loc de schi din Bucegi, zăpada a fost viscolită, astfel că nu sunt speranţe că acolo se va putea schia prea curând. Mai ales că în zilele ce urmează temperaturile vor creşte din nou, iar ninsoarea se va transforma în ploaie. Dacă aţi ales totuşi să petreceţi de Revelion pe Valea Prahovei, puteţi merge cu încredere la pârtia Kalinderu din Buşteni. Vă puteţi convinge de condiţiile bune de acolo urmărind imaginile live ce sunt transmise pe www.jurnalul.ro. Zăpada mai este şi la Predeal, dar staţiunea braşoveană este foarte aglomerată în această perioadă.

A NINS LA STRAJA
Staţiunea Straja a fost urmărită de ghinion în ultimele zile. Puţina zăpadă căzută din cer a fost viscolită imediat, astfel că nu s-a putut schia în cele mai bune condiţii. Apoi, de Crăciun a venit ploaia, care a "spălat" muntele de zăpadă şi i-a făcut pe turişti să regrete că au ales să-şi petreacă vacanţa de Sărbători pe Valea Jiului. Şi pentru că nu era destul, la 26 şi 27 decembrie staţiunea a fost în beznă din cauza unei defecţiuni majore la sistemul de alimentare cu energie electrică. Lucrurile s-au rezolvat până la urmă, deşi echipele de intervenţie s-au mişcat cu viteza "melcului şchiop". Turiştii au fost destul de panicaţi, mai ales că nu au funcţionat nici telefoanele mobile. În ultimele două zile a nins serios în staţiunea hunedoreană, astfel că se poate schia. Singura pârtie închisă este Mutu. "Trebuie neapărat să ne punem zăpadă artificială", a precizat Emil Părău, administratorul Cabanei Montana şi al celor mai multe instalaţii de transport pe cablu din Straja. www.jurnalul.ro transmite imagini live din staţiunea hunedoreană.

NORDUL E ALB
Cavnic era până acum Polul Zăpezii din Maramureş. Din păcate, anul acesta lucrurile nu mai sunt deloc roz. La fel ca în toată ţara. Turiştii care vor face Revelionul în oraşul maramureşean trebuie să stea totuşi liniştiţi. Începând de astăzi se va putea schia sigur pe pârtia Roata 1, acolo unde va funcţiona atât nocturna, cât şi instalaţia de zăpadă artificială. La Vatra Dornei temperaturile au scăzut suficient de mult încât să poate ninge. Pârtiile din centrul staţiunii sunt din nou practicabile, astfel că e cazul să vă grăbiţi la schi dacă vreţi să vă săturaţi de schi.

×
Subiecte în articol: jurnalul de schi