x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi DESTINAŢIE DE O ZI / Sinaia, Elveţia Romăniei

DESTINAŢIE DE O ZI / Sinaia, Elveţia Romăniei

de Sorin Anghel    |    28 Feb 2009   •   00:00

Pentru bucureştenii care astăzi vor să meargă la schi, Sinaia este cea mai bună destinaţie. În Valea Dorului, stratul de zăpadă este perfect, toate pârtiile fiind deschise. O altă staţiune în care se poate schia în condiţii bune este Buşteni. Oriunde vreţi să mergeţi, înarmaţi-vă cu răbdare!



Românul practicant de sporturi de iarnă alege să meargă la munte numai în zilele din week-end. În aceste condiţii, staţiunile vor fi sufocate astăzi, când mulţi turişti vor căuta să se distreze pe pârtiile de schi. Ca de obicei, cele mai bune condiţii de pe Valea Prahovei sunt la Sinaia, acolo unde ieri s-a încheiat Campionatul Naţional de Schi Alpin. Competiţia i-a avut la start pe cei mai buni schiori români, printre care şi Edit Miklos şi Alexandru Barbu. Cei doi sportivi au meritul că au ridicat valoarea concursului, dar şi suspansul privind numele câştigătorilor. De astăzi însă, pârtiile se vor elibera şi turiştii vor fi stăpânii zăpezii.

Faţă de ediţia din sezonul trecut, Campionatul Naţional de anul acesta a fost mult mai disputat. La Slalom Uriaş, Edit Miklos a demonstrat că este o schioare de talie mondială. Sportiva de la Dinamo şi-a adjudecat titlul de campioană naţională. Ea le-a lăsat mult în urmă pe surorile Sandra şi Bianca Nărea, cele care au completat podiumul. Bomba a venit însă de la băieţi, acolo unde Ioan Nan, învingătorul de anul trecut, nici măcar nu a prins un loc între primii trei. În mod ciudat şi total neaşteptat, Dragoş Staicu a devenit campion naţional. După prima manşă, schiorul din Predeal era doar pe locul 5, la 19 sutimi după Kund Kopacz. În manşa a doua, cronometrul a arătat pentru Staicu un timp chiar mai bun şi decât al lui Miklos! Mare surpriză! Următoarele două locuri pe podium au fost ocupate de Alexandru Barbu din Sibiu şi Kund Kopacz din Miercurea-Ciuc. Manşa a doua a concursului de ieri s-a ţinut pe o ninsoare uşoară.

În urmă cu o săptămână, un turist din Constanţa a murit la Sinaia după ce a fost înghiţit de o avalanşă. De atunci, turiştii evită să se mai aventureze dincolo de pârtie.

×