x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic critică interdicția "nebună" de la Wimbledon pentru jucătorii ruși și belaruși

Djokovic critică interdicția "nebună" de la Wimbledon pentru jucătorii ruși și belaruși

21 Apr 2022   •   09:00
Djokovic critică interdicția "nebună" de la Wimbledon pentru jucătorii ruși și belaruși
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a declarat că decizia de a interzice jucătorii ruși și belaruși la Wimbledon din cauza invaziei Moscovei în Ucraina este "nebunească", relatează Reuters.

Wimbledon a anunțat miercuri că a interzis accesul tuturor jucătorilor ruși și belaruși la campionatele din acest an din cauza invaziei, pe care Rusia o numește "operațiune specială".

Grand Slam-ul este primul turneu de tenis care interzice concurenți din cele două țări, ceea ce înseamnă că numărul doi mondial la masculin, Daniil Medvedev din Rusia, și numărul patru la feminin, Aryna Sabalenka din Belarus, vor fi excluși de la turneul din 27 iunie - 10 iulie.

Djokovic, care a crescut în Serbia devastată de război, a declarat că sportivii nu au avut nimic de-a face cu conflictul actual. "Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susține niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului", a declarat Djokovic reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 din Belgrad.

"Știu câte traume emoționale lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun."

Decizia All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost criticată de circuitele ATP și WTA.

Este pentru prima dată când jucătorii au fost interziși pe motiv de naționalitate de la perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, când au fost excluși jucătorii germani și japonezi.

AELTC a declarat că va "lua în considerare și va răspunde în consecință" dacă circumstanțele se vor schimba până în iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic