x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat în premieră turneul de la Wimbledon. Sârbul este noul lider ATP!

Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat în premieră turneul de la Wimbledon. Sârbul este noul lider ATP!

03 Iul 2011   •   16:08
Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat în premieră turneul de la Wimbledon. Sârbul este noul lider ATP!

Tenismanul sarb Novak Djokovic a castigat pentru prima oara in cariera turneul de la Wimbledon, dupa ce l-a invins pe spaniolul Rafael Nadal, detinatorul titlului, scor 6-4, 6-1, 1-6, 6-3, duminica, in finala.

Cu aceasta a treia victorie intr-un Grand Slam, Djokovic confirma ca este cel mai bun jucator al momentului si incepand de luni va fi si noul lider ATP.

Victoria de la Wimbledon reprezinta implinirea unui vis pentru sarb, care a inceput tenisul la patru ani. "Este foarte greu sa-mi descriu emotiile, este cea mai mare zi a vietii mele. Este turneul meu preferat, primul pe care l-am urmarit, cel pe care am visat mereu sa-l castig", a declarat Djokovic.

De asemenea, este un eveniment important in istoria tenisului, deoarece Djokovic a pus capat dublei dominari Rafael Nadal-Roger Federer, care a monopolizat numarul 1 mondial de sapte ani si care a castigat ultimele opt editii la Wimbledon.

Djokovic a castigat al optulea turneu in acest an si a obtinut al 48-lea succes in 49 de meciuri. Sarbul l-a invins pe spaniol pentru prima oara in sase intalniri de Grand Slam. El a limitat greselile directe si a pus mereu presiune pe Nadal. In setul doi, Djokovic, tensionat la inceputul meciului, a evoluat "demential", facandu-l pe Nadal si cele zece titluri de Grand Slam sa para un mic copil pe cel mai celebru Central din lume.

"Contra celui mai bun jucator din lume, care a castigat aici de doua ori si care m-a invins mereu in marile meciuri, trebuia sa fiu la cel mai inalt nivel si cred ca am jucat cea mai buna partida pe iarba din cariera", a spus Djokovic.

Este a treia finala din 13 pe care Nadal o pierde intr-un Grand Slam, de fiecare data la Wimbledon, unde s-a impus in 2008 si 2010 si a pierdut in fata lui Federer in 2006 si 2007. In 2009, el a fost absent.

"Cand am castigat prima oara aici a fost extrem de emotionant, asa ca imi pot imagina ce simte Novak azi. Este o zi speciala pentru el", a declarat Nadal.

Castigator la Openul Australiei in 2008 si 2011, Djokovic s-a impus pentru prima oara la un alt Grand Slam. Este al 26-lea titlu din cariera sa si primul pe iarba.

×
Subiecte în articol: wimbledon novak djokovic