x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Madrid

Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Madrid

09 Mai 2011   •   09:15
Djokovic l-a învins pe Nadal şi a câştigat turneul de la Madrid
Sursa foto: /EPA

Novak Djokovic, cap de serie numărul 2, a câştigat turneul Masters 1000 de la Madrid după ce l-a învins în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, pe principalul favorit, spaniolul Rafael Nadal. Acesta este cel de-al şaselea trofeu cucerit de tenismanul sârb în acest an,.

Prin victoria de duminică, Djokovic a pus capăt unei perioade de doi ani de invincibilitate pe zgură a lui Nadal, care nu mai pierduse pe "praful roşu" de 37 de meciuri. Spaniolul fusese învins ultima dată pe această suprafaţă în optimile de finală ale ediţiei din 2009 a turneului de la Roland-Garros, de către suedezul Robin Soderling.

De asemenea, "Nole" a obţinut a treia victorie consecutivă în faţa lui Nadal în finala unui turneu Masters 1000 jucată în 2011, după cele de la Indian Wells şi Miami. În plus, Djokovic a reuşit pentru prima dată după zece tentative să îl învingă pe Nadal pe zgură.

Novak Djokovic a rămas, astfel, neînvins în acest an, el înregistrând 32 de victorii consecutive care i-au adus cinci titluri: Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Belgrad şi Madrid.

×
Subiecte în articol: tenis rafael nadal sporturi novak djokovic