x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic supraviețuiește confruntării cu Davidovich Fokina și ajunge în optimi la Paris

Djokovic supraviețuiește confruntării cu Davidovich Fokina și ajunge în optimi la Paris

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   23:15
Djokovic supraviețuiește confruntării cu Davidovich Fokina și ajunge în optimi la Paris
Sursa foto: Hepta

Dublul campion Novak Djokovic s-a calificat cu greu, vineri, în turul al patrulea al turneului de la Roland Garros, după o victorie cu 7-6(4), 7-6(5), 6-2 în fața spaniolului Alejandro Davidovich Fokina, al 29-lea favorit.

Djokovic, care urmărește să îl devanseze pe campionul Rafa Nadal și să câștige un număr record de 23 de titluri de Grand Slam, a intrat în meciul de pe terenul Philippe Chatrier după ce a pierdut în fața lui Davidovich Fokina ultima dată când s-au întâlnit la Monte Carlo.

"Știam că va fi un meci foarte dificil, un meci foarte fizic", a declarat Djokovic. "Am jucat trei ore pentru doar două seturi. El a contestat foarte bine.

"Este un luptător și un jucător extraordinar. Are foarte puține puncte slabe în jocul său. Îl felicit pentru că a luptat. Ghinion, dar a făcut un meci grozav".

Djokovic a avut probleme la serviciu, dar a ripostat atunci când a contat pentru a egala la 3-3 și a închis primul set de 83 de minute, în tiebreak, cu o lovitură în diagonală care a atras ropote de aplauze.

Djokovic a răspuns apoi, în setul doi, la un break timpuriu cu două break-uri proprii, dar și-a pierdut din nou serviciul. A urmat un nou schimb de break-uri pentru ca setul să se decidă din nou la tiebreak, de data aceasta și mai strâns.

Sârbul a chemat asistența medicală pe teren pentru o problemă aparentă la piciorul stâng, ceea ce a stârnit temeri că accidentarea care a însoțit cursa sa spre titlul de la Australian Open în ianuarie a revenit, dar Djokovic a trecut rapid peste problemă, și a câștigat setul trei fără emoții.

"O victorie este o victorie. Primele două seturi, trei ore, m-am gândit că dacă pierd setul al doilea, probabil că voi juca cinci ore astăzi", a declarat Djokovic, care va juca în turul următor cu Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 13, sau cu Juan Pablo Varillas.

"Trebuie să fii pregătit. Despre asta este vorba în Grand Slam-uri, să joci în cel mai bun din cinci meciuri. Trebuie să crezi în tine și să profiți la maxim. Sunt mândru de performanța de astăzi".

(sursa: Mediafax)

×