x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Transfer surpriză la CSM București! Djurdjina Jaukovic a semnat pe doi ani

Transfer surpriză la CSM București! Djurdjina Jaukovic a semnat pe doi ani

de Vali Deaconescu    |    29 Iul 2024   •   15:00
Transfer surpriză la CSM București! Djurdjina Jaukovic a semnat pe doi ani
Sursa foto: CSM Bucuresti

Clubul Sportiv Municipal București a anunțat transferul interului stânga Djurdjina Jaukovic, care va evolua alături de „tigroaice” în al 10-lea sezon consecutiv în EHF Champions League.

Djurdjina Jaukovic, jucătoarea de 27 de ani care se alătură lotului CSMB, evoluează pe postul de inter stânga. Muntenegreanca are în CV 9 sezoane consecutive de EHF Champions League, ultimele 4 la echipa Brest Bretagne Handball, iar precedentele 5 la Buducnost Podgorica, înscriind în total 380 de goluri.

Totodată o apărătoare extraordinară, Djurdjina va fi iar colegă cu Cristina Neagu, alături de care a petrecut la Buducnost sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Ultimul meci în care cele două jucătoare au fost coechipiere a fost chiar împotriva CSM București, în lupta pentru bronzul Champions League câștigată de campioana României în 2017. De la Buducnost, Jaukovici s-a transferat la Brest în 2020. A urmat un an foarte bun, cu 63 de goluri în Liga Campionilor, unde a ajuns până în finală, cu campionatul și cupa Franței câștigate în fața marii rivale, Metz.

Muntenegreanca a mai jucat împotriva CSM București și cu Brest, înscriind 15 goluri în dubla cu bucureștencele din sezonul 2022-2023, chiar dacă echipa franceză nu s-a impus în niciunul dintre cele două jocuri. A fost sezonul în care a câștigat și bronzul european, fiind cea mai bună marcatoare a Muntenegrului în finala mică împotriva Franței. Jaukovic a terminat atunci turneul pe poziția a doua în clasamentul golgheterilor, la două goluri în spatele Norei Mork. Cinci dintre cele 48 de reușite ale sale au fost împotriva României. ”În ultimii ani am fost adversarul vostru pe teren, dar în/din acest sezon vom fi în aceeași echipă. Sunt foarte încântată să fac parte din clubul vostru și abia aștept să vă întâlnesc în București”, a declarat Djurdjina într-un mesaj video postat pe pagina oficială de facebook a CSM București.

 

×