x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi „Doar cu el Simona poate fi iar nr. 1”

„Doar cu el Simona poate fi iar nr. 1”

de Adi Munteanu    |    11 Apr 2022   •   07:20
„Doar cu el Simona poate fi iar nr. 1”

După perioada în care nu a avut antrenor, Simona Halep a făcut marele anunț: Patrick Mouratoglou va fi antrenorul ei în perioada următoare. Mulți s-au frecat la ochi și au mai citit o dată postarea Simonei de pe Twitter, au citit încă o dată și postarea lui Patrick Mouratoglou de pe Twitter. Cum a reușit să-l „răpească” Serenei Williams pe antrenorul cu care aceasta a câștigat 12 turnee de Grand Slam în cei 10 ani de colaborare?

„Sigur nu este o glumă de 1 aprilie?”, au scris mulți admiratori ai Simonei pe rețelele de socializare. Reacțiile au fost diverse, de la „Doar cu el Simona poate reveni numărul 1 mondial și doar cu el mai poate câștiga turnee mari”, la „Nu va dura mult această colaborare”. Totuși, imediat după anunț, cei doi au și trecut la treabă, la Academia de tenis a lui Mouratoglou din Franța, publicând mai multe poze.

„Are de făcut ceva cu lovitura de dreapta”

Fostul antrenor al Simonei din perioada de început, Firicel Tomai, a făcut o radiografie a jocului Simonei din ultima perioadă, când adversarele româncei n-au mai fost Serena Williams, Kerber, Wozniaki sau Sharapova, ci Iga Swiatek, Naomi Osaka sau Anett Kontaveit. „Simonei îi trebuie o schimbare radicală de stil. Noul val din tenis joacă altceva, iar Simona trebuie să îmbunătățească un set lovituri cu care în acest moment este dominată în circuit. Are de făcut ceva cu lovitura de dreapta, unde ea nu a excelat niciodată, dar, iată, Iga Swiatek este distrugătoare cu lovitura de dreapta. Mouratoglou o poate ajuta mult, însă Simona trebuie să fie foarte ascultătoare. Cum de a acceptat Mouratoglou să colaboreze cu Simona? Probabil că Serena Williams se va retrage sau va continua pauza din activitate, însă dacă Serena va reveni în circuit o va face tot cu Mouratoglou, iar atunci colaborarea cu Simona se va încheia. Ce i-aș recomanda Simonei este să îl asculte bine pe Patrick, să nu mai fie mofturoasă. Are nevoie de un reset pentru a face față unor jucătoare ca Swiatek sau Osaka și doar Patrick Mouratoglou o poate ajuta în acest moment”, a spus Firicel Tomai.

 

Nu văd cum această colaborare poate dura mai mult de câteva luni. Poate chiar săptămâni. Mouratoglou este un antrenor foarte strict, chiar sever. Simona trebuie să fie extrem de ascultătoare și docilă în fața lui. Francezul a făcut instrucție cu Serena și a menținut-o acolo sus atâția ani, cu atâtea trofee mari. Simona este prea mofturoasă pentru el. Ea vrea să se antreneze doar cum vrea ea. Este foarte dificilă.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep

 

Atât timp cât nu e Serena Williams pe locul 1 WTA, nici nu mă uit la clasament. Pentru mine singura jucătoare care merită să fie nr. 1 este Serena Williams. Celelalte jucătoare nu mă interesează.

Patrick Mouratoglou, în 2018

×
Subiecte în articol: Simona Halep Patrick Mouratoglou