x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi E oficial: Simona Halep este numărul 4 în lume!

E oficial: Simona Halep este numărul 4 în lume!

19 Mai 2014   •   08:34
E oficial: Simona Halep este numărul 4 în lume!

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep a urcat pe locul patru în clasamentul WTA dat publicităţii luni, după ce a petrecut aproape două luni pe poziţia a cincea.

Simona Halep devenea pe 17 martie jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile în ierarhia feminină a tenisului mondial (locul 5). Halep egalase performanţa reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie, după ce în data de 27 ianuarie devenise a treia româncă din istorie care intra în Top 10 mondial, după Spîrlea şi actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Ascensiunea tinerei jucătoare române (22 ani) a început după eliminarea sa din primul tur la Madrid în mai 2013, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA, jucând doar trei finale. Ulterior, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014), pierzând şi finala de anul acesta de la Madrid.

Sorana Cîrstea se menţine în continuare pe locul 27, Monica Niculescu a urcat trei locuri şi se află pe 78, Alexandra Cadanţu a coborât 9 opoziţii şi se află pe 80, în timp ce Irina Begu se află pe 88, ca şi săptămâna precedentă.

Podiumul este neschimbat, cu Serena Williams lider incontestabil, urmată de chinezoaica Na Li şi de poloneza Agnieszka Radwanska, la peste 1.200 de puncte de Halep.

×
Subiecte în articol: simona halep clasament WTA tenis