x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Ea și-a propus să câștige un turneu în 2023

Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Ea și-a propus să câștige un turneu în 2023

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   09:45
Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Ea și-a propus să câștige un turneu în 2023
Sursa foto: Hepta

Emma Răducanu (78 WTA) a debutat în 2023 cu o victorie la turneul WTA 250 de la Auckland, Noua Zeelandă, un prim pas în realizarea obiectivului declarat de a câștiga cel puțin un turneu în acest sezon. Ea a trecut greu de sportiva cehă Linda Fruhvirtova (79 WTA), după un meci de două ore și jumătate.

Emma Răducanu s-a impus în primul tur al competiției în 3 seturi cu 4-6, 6-4, 6-2, după 2 ore și 33 de minute. Britanica a cedat primul set, după ce la 4-4 a ratat 4 mingi de break. Setul secund l-a început slab, cedând un prim serviciu, dar revenind apoi de la 0-2 la 4-2, egalând situația la seturi după ce a valorificat a 3-a minge de set. În decisiv, Răducanu a câștigat 5 gameuri consecutiv și la 5-1 a irosit 5 mingi de meci pe serviciul Fruhvirtovei, dar a fructificat-o apoi pe prima, pe propriul serviciu.

În turul secund, Răducanu va întâlni o adversară mai slab cotată, pe slovaca Viktoria Kuzmova (134 WTA), cu care nu a mai jucat niciodată în circuit. Slovaca vine din calificări și a învins-o în primul tur pe americana Bernarda Pera (44 WTA), favorita numărul 4 a turneului.

Vorbind înainte de meci pentru site-ul oficial WTA despre obiectivele sale în 2023, Răducanu a declarat:

"Pentru 2023, obiectivul meu este să rămân sănătoasă mai mult timp. Abia aștept să muncesc din greu pentru că acum știu mai bine la ce să mă aștept, așa că voi fi mai puțin ca o căprioară în lumina farurilor. Obiectivul de rezult aș spune că este să câștig un titlu și să joc un tenis fără frică. Să nu mă gândesc la consecințe, ci doar să mă duc să joc."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: emma raducanu tenis