x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eurosport a pierdut turneul de la Roland Garros.

Eurosport a pierdut turneul de la Roland Garros.

07 Iun 2011   •   16:14
Eurosport a pierdut turneul de la Roland Garros.

Drepturile de televizare ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros pentru Europa, detinute pana acum de Eurosport (Grupul TF1), vor avea un alt difuzor, Agentia MP&Silva, incepand din 2012, a anuntat azi Federatia Franceza de Tenis intr-un comunicat.

"Agentia MP&Silva a fost selectata datorita calitatii ofertei sale, pe un ansamblu de criterii cuprinzand, in principal, angajamentul sau de a expune turneul, contributia financiara si maniera de lucru in colaborare pe care le-a propus federatiei", se arata in comunicat. Noul contract este valabil pentru perioada 2012-2016.

Decizia FFT constituie o lovitura dura pentru Uniunea Europeana de Radiodifuziune (UER), consortiumul de televiziune european condus de Grupul TF1, mai ales ca Turneul de la Roland Garros era reteta numarul 1 de audienta pentru postul Eurosport.

MP&Silva, creata in 2004, este specializata in gestiune, comercializare si distribuirea drepturilor de televiziune in sport, detinand drepturile TV ale campionatului de fotbal din Italia si, in unele teritorii, ale celui din Anglia.

Drepturile de televizare sunt principala sursa de venituri pentru turneul de la Roland Garros (35,5% - echivalent a 47,5 milioane de euro in 2011), inaintea sumelor provenite de la sponsori (20,6%), din PR (20,8%) sau din vanzarea de bilete (18,7%).

In prezent, 90 de canale difuzeaza 6.500 de ore de meciuri, in 214 tari, urmarite de 3 miliarde de telespectatori cumulati, ceea ce face din Roland Garros cel mai urmarit turneu de tenis din lume.

×