x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Federația Internațională de Judo îl avertizează pe antrenorul care şi-a pălmuit sportiva

Federația Internațională de Judo îl avertizează pe antrenorul care şi-a pălmuit sportiva

29 Iul 2021   •   10:40
Federația Internațională de Judo îl avertizează pe antrenorul care şi-a pălmuit sportiva

Federaţia Internaţională de Judo a reacţionat după gestul făcut de antrenorul Claudiu Pusa, născut în România. Tehnicianul şi-a pălmuit eleva, nemțoaica Martyna Trajdos, înaintea duelului cu unguroaica Szofi Ozbas.

Episodul petrecut înaintea întâlnirii dintre judoka germană Martyna Trajdos şi maghiara Szofi Ozbas, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, când antrenorul nemţoaicei şi-a luat eleva la palme, nu a fost văzut cu ochi buni de Federaţia Internaţională de Judo.

Federaţia Internaţională de Judo, condusă de românul Marius Vizer, i-a transmis tehnicianului născut în România un avertisment pentru „comportamentul nepotrivit pe care l-a arătat”, care i-a şocat pe spectatori.

De asemenea, FR Judo a specificat într-o notă: „Judo este un sport educaţional şi, ca atare, nu poate tolera un astfel de comportament”.

Tânăra judoka se pregătea să o înfrunte pe unguroaica Szofi Ozbas la categoria 63 kg, când a primit palme de la instructorul său, cu câteva minute de la meci. Bărbatul, încercând să-şi motiveze eleva, a apucat-o de kimono şi i-a dat palme.

Judoka germană l-a apărat antrenorul Claudiu Pusa în faţa criticilor, afirmând că a fost cererea ei specifică, făcută înainte de a păşi pe saltea.

Trajdos, care a pierdut meciul, a scris pe Instagram: „Se pare că nu m-a lovit destul de tare”.

Trajdos este medaliată cu aur la Campionatele Europene de Judo din 2015, la categoria 63 kg. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, germanca a părăsit competiţia în turul al doilea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: judo