x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Federer, eliminat de Djokovici în semifinale

Federer, eliminat de Djokovici în semifinale

12 Sep 2010   •   00:00
Federer, eliminat de Djokovici în semifinale
Sursa foto: /Reuters

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici (numărul 3) l-a eliminat, sâmbătă, pe elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul 2, scor 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5, după ce a salvat două mingi de meci, reuşind calificarea în finală la US Open, unde îl va întâlni pe spaniolul Rafael Nadal, favorit 1.

Prin victoria obţinută, Djokovici a împiedicat disputarea unei finale între Federer şi Nadal la US Open, singurul turneu de Grand Slam unde spaniolul şi elveţianul nu s-au întâlnit în ultimul act.

Djokovici l-a împiedicat pe Federer să ajungă în a şaptea finală consecutivă la New York. Din 2003, Federer a fost prezent de ficare dată în finală, câştigând de cinci ori.

În finala din 2010, Djokovici îl va întâlni pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal, care a trecut în semifinale, scor 6-2, 6-3, 6-4, de rusul Mihail Iujnâi. Este prima oară când Nadal ajunge în finală la Flushing Meadows.

Spaniolul devine al şaselea jucător din era Open (după 1969) care ajunge în finala celor patru turnee de Grand Slam (după Ivan Lendl, Stefan Edberg, Jim Courier, Andre Agassi şi Federer) şi al doilea cel mai tânăr care realizează această performanţă (după Courier, care avea 22 de ani).

×
Subiecte în articol: us open