x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo, unde a avut parte de o primire tristă

Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo, unde a avut parte de o primire tristă

09 Iul 2021   •   11:00
Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo, unde a avut parte de o primire tristă

Simbolul olimpismului a avut parte de o primire discretă din cauza temerilor provocate de coronavirus. Fără spectatori, pe ploaie, flacăra olimpică a fost înmânată guvernatorului Yuriko Koike. În drum spre Tokyo, ştafeta a fost forţată să ocolească drumurile publice din oraşe turistice renumite.

Flacăra olimpică a sosit vineri în Tokyo, metropola care va găzduit Jocurile Olimpice de Vară, în perioada 23 iulie-8 august, dar publicul a fost ţinut departe de ceremonie.

Simbolul olimpismului a avut parte de o primire discretă din cauza temerilor provocate de coronavirus. S-a întâmplat a doua zi după anunţul conform căruia spectatorii ar urma să fie interzişi de la majoritatea evenimentelor desfăşurate sub egida Jocurilor.

Într-o dimineaţă ploioasă, cu exact două săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a celui mai mare eveniment sportiv de când a început pandemia, flacăra a fost adusă pe scenă într-un felinar şi înmânată guvernatorului oraşului, Yuriko Koike.

Organizatorii şi oficialii guvernamentali au anunţat joi seară decizia de a interzice fanilor evenimentele olimpice din capitală.

Asta înseamnă că Jocurile amânate de pandemie vor fi primele care vor avea loc în mare parte în spatele uşilor închise. Câteva competiţii vor avea loc în afara capitalei.

Înainte de sosirea flăcării, cinci bărbaţi cu trompete au fredonat o melodie trepidantă sub un foişor care i-a adăpostit de ploaie, în faţa jurnaliştilor şi a unei mâini de oficiali.

Tribunele erau goale pe stadionul Parcul Olimpic Komazawa, suburbiile sud-estice ale capitalei, care a fost folosit şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964.

„Mă bucur că primim ştafeta torţei”, a spus Koike. Dar guvernatorul, care a fost internat recent pentru epuizare, a tuşit de trei ori în timpul scurtului discurs şi de mai multe ori după terminarea momentului festiv.

Decizia de a interzice fanii a venit după ce guvernul a declarat că va fi impusă o stare de urgenţă la Tokyo pe tot parcursul Jocurilor pentru a stopa revenirea infecţiilor şi temerile faţă de varianta Delta, mai infecţioasă.

Joi seară, Koike nu şi-a putut ascunde dezamăgirea că fanii sunt ţinuţi departe de Jocuri. „Simt o durere sfâşietoare pentru această decizie”, a spus ea.

Ştafeta torţei la nivel naţional a fost plină de probleme, din martie încoace. Ştafeta a fost forţată să ocolească drumurile publice din oraşe turistice renumite, cum ar fi Kyoto şi Hiroshima, din cauza temerilor că mulţimile de fani ar putea răspândi virusul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: flacara olimpica