x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gyor, echipa care ne-a eliminat în semifinale, a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin

Gyor, echipa care ne-a eliminat în semifinale, a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin

11 Mai 2013   •   19:24
Gyor, echipa care ne-a eliminat în semifinale, a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin

Campioana Ungariei, Gyor ETO, a câştigat, sâmbătă, la Veszprem, trofeul Ligii Campionilor, după ce a învins formaţia norvegiană Larvik HK, scor 23-22 (13-8) şi în manşa retur a finalei competiţiei. După şapte finale de cupe europene, din care două de Liga Campionilor, cea de-a opta a fost cu noroc pentru campioana Ungariei, Gyor ETO, care s-a impus, sâmbătă, la Veszprem, în faţa câştigătoarei trofeului din 2011, Larvik HK.

În tur, Gyor a câştigat cu 24-21, iar cu victoria de sâmbătă, scorul general este de 47-43, iar unguroaicele şi-au trecut în palmares primul trofeu continental, dar totodată, şi cel mai important. Premierea câştigătoarei, dar şi a finalistei Larvik HK, este făcută la ora transmiterii acestei ştiri de preşedintele EHF, Jean Brihault, preşedintele forului naţional de profil din Ungaria, Ivan Vetesi, şi primarul oraşului Gyor, Zsolt Borkai. Titlul de golgeter al sezonului 2012-2013 a revenit tot unei unguroaice, Zsuzsanna Tomori, de la FTC Budapesta, cu 95 de goluri, care va fi şi ea premiată. Pe locul doi în topul celor mai bune marcatoare s-a situat Katarina Bulatovici, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu 90 de goluri.

Campioana României, Oltchim, a fost eliminată în semifinalele Ligii Campionilor, chiar de câştigătoarea trofeului, Gyor ETO.

×