x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi HCM Baia Mare câştigă în ultima secundă la Fleury Loiret, în Liga Campionilor la handbal feminin

HCM Baia Mare câştigă în ultima secundă la Fleury Loiret, în Liga Campionilor la handbal feminin

14 Feb 2016   •   22:04
HCM Baia Mare câştigă în ultima secundă la Fleury Loiret, în Liga Campionilor la handbal feminin

HCM Baia Mare a reuşit o victorie extraordinară în Grupa 1 principală a Ligii Campionilor la handbal feminin, 18-17 (8-8) cu formaţia franceză Fleury Loiret, duminică seara, la Orleans, Orleans, graţie unui gol marcat în ultima secundă de franţuzoaica vicecampioanei României, Allison Pineau.

HCM nu a făcut un joc grozav, a ratat mult, însă a reuşit să dea lovitura într-un final pe muchie de cuţit, în care soarta putea surâde oricărei formaţii.

Allison Pineau a fost eroina acestei victorii, deşi nu avusese prea multe realizări până acum, la mai puţin de o săptămână de la incidentele de la Zalău, când a fost victima unor manifestări rasiste din partea suporterilor echipei gazdă.

Echipa antrenată de Aurelian Roşca a început rău meciul din Hexagon şi era condusă cu 5-1 după 9 minute de joc. În minutul 21, scorul era de 8-6 pentru gazde, care nu au mai marcat până la pauză, în schimb HCM a punctat de două ori, astfel că la pauză cele două echipe erau la egalitate, 8-8.

Fleury s-a desprins la două goluri în debutul părţii secunde, 10-8 (32), dar băimărencele au restabilit din nou egalitatea, 11-11 (39). Fleury a avut avantaj, 14-13 (49), însă au urmat trei goluri consecutive ale echipei oaspete, care conducea în premieră, cu 16-14 (52). Trei atacuri ratate de HCM, au adus din nou echipa gazdă în avantaj, cu 17-16 (58). Pineau a egalat din nou, 17-17, cu 52 de secunde rămase de joc, Fleury a luat timeout, dar apoi Agathe a ratat aruncarea şi HCM, la ultima fază a înscris prin Pineau, printre picioarele portarului Darly Zoqbi De Paula, aflată în zi de graţie până în acel moment.

Pentru HCM au marcat Lois Abbingh - 6 goluri, Katarina Jezic - 4, Allison Pineau - 3, Alexandra Do Nascimento - 2, Melinda Geiger - 1, Ana-Maria Tănăsie - 1, Gabriela Perianu - 1. Portarul Paula Ungureanu a apărat trei aruncări de la 7 metri, pe lângă alte intervenţii remarcabile.

Pentru Fleury au înscris Manon Houette - 7 goluri, Alexandrina Cabral Barbosa - 4, Gnonsiane Niombla - 3, Laura Kamdop - 2, Estelle Nze Minko - 1.

Au arbitrat cehii Jiri Opava şi Pavel Valek, iar delegat EHF a fost olandeza Monique Alsemgeest.

HCM Baia Mare, la patra victorie consecutivă în grupa principală, a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală.

În clasamentul primei grupe principale pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 15 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 p, Larvik, 8 p, HCM Baia Mare, 8 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.

În penultima etapă, pe 19 februarie, HCM Baia Mare va juca acasă cu echipa germană Thuringer HC.  

Agerpres

×