x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi LIVE: Începe Dakar 2023! Riderul român Emanuel Gyenes ia startul pentru a 13-a oară

LIVE: Începe Dakar 2023! Riderul român Emanuel Gyenes ia startul pentru a 13-a oară

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2022   •   06:52
LIVE: Începe Dakar 2023! Riderul român Emanuel Gyenes ia startul pentru a 13-a oară
Sursa foto: Facebook Emanuel Gyenes - Mani

Riderul român Emanuel Gyenes ia startul sâmbătă dimineața pentru a 13-a oară în Raliul Dakar 2023, în una din cele mai provocatoare clase ale competiției, Original by Motul. Motociclistul român a intrat în 20210 în grupul select al legendelor, acei concurenți care au participat de cel puțin 10 ori.

Original by Motul este categoria de motociclete și quad-uri care concurează fără altă asistență decât cea proprie. Motul oferă toate produsele necesare concurenților din această categorie pentru a-și întreține vehiculele, dar ei sunt nevoiți să își întrețină și să-și repare, în caz de nevoie, propriile motociclete, ceea ce face cursa mult mai riscantă, dificilă și mai epuizantă.

Emanuel Gyenes (Autonet Mototrcycle Team) a participat pentru prima dată în Raliul Dakar în 2007, în Africa, reușind să câștige de două ori, în 2011 și 2015 clasa Marathon și o dată clasa Original by Motul, în 2020. Cea mai bună clasare în clasamentul general a obținut-o în 2017, când a terminat pe locul 14.

Emanuel Gyenes a trecut joi peste verificările administrative și tehnice din Arabia Saudită și a avut un mic test, pe o distanță de aproximativ 6 kilometri, la 40 de kilometri de bivuac.

Vineri a petrecut o zi de pregătire în bivuac, cartierul general al concurenților, urmând ca sâmbătă să înceapă concursul cu un prolog de 11 kilometri, în urma căruia va fi stabilită ordinea la start a primei etape oficiale, cea de duminică.

Aceasta are loc în buclă, în preajma bivuacului, pe malul mării, și cuprinde o probă specială de 367 de kilometri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Start Dakar

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dakar 2023 emanuel gyenes