x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Învinsă de Ucraina, România se califică la europeanul de handbal masculin după 28 de ani

Învinsă de Ucraina, România se califică la europeanul de handbal masculin după 28 de ani

30 Apr 2023   •   21:01
Învinsă de Ucraina, România se califică la europeanul de handbal masculin după 28 de ani
Sursa foto: FRH

Cu doar 2 victorii din 6 meciuri, într-una din cele mai accesibile grupe din preliminariile Campionatului European, echipa națională de handbal masculin a României s-a calificat la turneul final, chiar și după ce a fost învinsă de Ucraina în ultima etapă, cu 31-26 (12-13).

Ajutată de rezultatele din grupă, naționala condusă de Xavier Pascual a obținut calificarea, dar a făcut un joc slab în deplasarea din Germania, de la Gummersbach, unde a întâlnit Ucraina în ultima etapă a preliminariilor.

Tricolorii au fost conduși aproape tot meciul, cu câteva excepții pe finalul primei reprize, pe care au încheiat-o cu un avantaj de un gol.

În partea a doua, ucrainienii, mai eficienți, și cu o poartă mai inspirată, au condus și cu 6 goluri (28-22), câștigând în cele din urmă cu 31-26.

În celălalt meci al grupei, Austria a învins Insulele Feroe și a asigurat României biletele pentru europeanul din Germania, din luna ianuarie a anului viitor, într-o grupă în care echipele clasate pe locurile 2, 3 și 4 au avut fiecare câte 4 puncte, tricolorii fiind avantajați de golaveraj.

(sursa: Mediafax)

×