x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ionela Stanca şi-a anunţat retragerea din naţională!

Ionela Stanca şi-a anunţat retragerea din naţională!

20 Dec 2010   •   11:49
Ionela Stanca şi-a anunţat retragerea din naţională!

Pivotul naţionalei feminine de handbal, Ionela Stanca, a doua marcatoare a României la Campionatul European cu 28 de goluri, a anunţat că meciul cu Danemarca din finala mică a fost ultimul jucat de ea sub tricolor.

"Acesta a fost ultimul meu turneu final! Mă retrag de la echipa naţională! Am deja o vârstă, uzura deja se simte, nu mai pot face faţă pe două fronturi, la club şi la echipa naţională. Doresc acum să mă dedic mai mult familiei. Finala mică a fost ultimul meu meci la echipa naţională", a declarat Ionela pe aeroportul Otopeni, la revenirea delegaţiei române de la CE.

În vârstă de 29 de ani, Stanca a câştigat cu naţionala României două medalii, argint la CM 2005 din Rusia şi bronz la CE 2010 din Norvegia şi Danemarca. Ionela îşi anunţase retragerea de la naţională şi înaintea Europenelor, însă Cristian Gaţu, preşedintele FRH, a convins-o să revină şi să joace la turneul final.

Ionela era mulţumită că după ani de aşteptare, în care fetele au ratat mereu medalie după Mondialul din 2005, a urcat din nou pe podium. "Au fost meciuri grele, dar am reuşit să ne refacem după fiecare partidă. Important este că s-a terminat cu bine, am luat o medalie şi nu am mai venit cu gustul acela amar de atâţia ani de zile. Ne-a fost puţin frică la final, dar important este că am câştigat. Toată lumea şi-a făcut treaba, indiferent cât a jucat, toate fetele au pus umărul pentru a obţine această medalie, chiar şi cele care nu au fost aici din cauza accidentărilor. Cristina Vărzaru a fost o fată deosebită, a rămas alături de noi, ne-a ajutat dar nu pot spune că dacă era x sau y în teren ajungeam mai sus. Important este că am ajuns unde am ajuns. Am găsit acum reţeta succesului şi sperăm ca de la an la an să urcăm mai sus", a mai declarat pivotul echipei României.

×