x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu s-a calificat în turul secund al Masters-ului de tenis de la Indian Wells

Irina Begu s-a calificat în turul secund al Masters-ului de tenis de la Indian Wells

07 Oct 2021   •   08:40
Irina Begu s-a calificat în turul secund al Masters-ului de tenis de la Indian Wells

Jucătoarea română Irina Begu (61 WTA) s-a calificat miercuri seara în turul secund al turneului de tenis feminin WTA 1000, de la Indian Wells, învingând-o în primul tur pe franceza Fiona Ferro. În meciul următor, Begu se va confrunta cu elvețiana Jil Teichmann (39 WTA), favorita numărul 31.

Irina Begu s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-6 (2), după un meci ce a durat 2 ore și 15 minute, cu un set secund maraton, de 93 de minute.

Primul set a fost la discreția lui Begu, care, cu două break-uri, și-a adjudecat cu ușurință setul cu 6-2. Cel mai intens game al setului, la 3-1, a durat aproape 15 minute, având 8 situații de egalitate.

Actul secund a debutat cu un alt game maraton, de aproape 18 minute, cu 9 situații de egalitate și cu 5 mingi de break salvate de Begu, care în cele din urmă a cedat și s-a văzut condusă cu 2-5.

A urmat revenirea sportivei române, care a dus setul la tiebreak, pe care l-a câștigat clar la 2.

Irina Begu a obținut astfel un loc în turul secund al turneului, unde o va întâlni pe favorita numărul 31, elvețiana Jil Teichmann, care a beneficiat de un prim tur liber.

Pentru calificarea în turul următor, Irina Begu va fi recompensată cu 29.045 USD și 35 de puncte WTA.

La turneul din deșertul californian mai participă alte trei sportive din România. Simona Halep și Sorana Cîrstea intră direct în turul 2, în timp ce Gabriela Ruse, venită din calificări, se confruntă cu franceza Alize Cornet.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Irina Begu