x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jaqueline Cristian a fost la doar două mingi ca să câștige primul său turneu WTA

Jaqueline Cristian a fost la doar două mingi ca să câștige primul său turneu WTA

13 Noi 2021   •   08:03
Jaqueline Cristian a fost la doar două mingi ca să câștige primul său turneu WTA
Sursa foto: Hepta

Românca Jaqueline Cristian a fost la doar două mingi ca să câștige meciul âmpotriva americancei Alison Riske (73 WTA) din finala turneului de tenis de la Linz. Pentru sportiva română de 23 de ani, aflată pe locul 100 WTA, a fost prima finală într-un turneu din circuitul profesionist. Ea va urca pe locul 73.

Jaqueline Cristian a fost învinsă în trei seturi, cu 6-2, 2-6, 7-5, după două ore și 27 de minute, în fața mult mai expermentatei sale adversare, în vârstă de 31 de ani.

Jucând mult mai dezinvolt, în ciuda faptului că a pierdut primul serviciu, Cristian a făcut un prim set aproape perfect, de la 2-2 reușind 4 game-uri consecutive, inclusiv un break la zero.

În setul secund, raportul de forțe s-a inversat în mod simetric, Riske fiind cea care a lovit cu mai multă determinare, profitând totodată de cele 9 erori neforțate ale lui Cristian, care s-a lăsat surprinsă de mai multe ori și de defensiva arțăgoasă a americancei.

Riske și-a adjudecat setul secund cu 6-2, trimițând meciul în decisiv, în care cele două au mers cap la cap până la 2-2, când americanca a valorificat a doua minge de break, luând un avantaj ce putea fi decisiv.

Cristan a făcut imediat rebreak, păstrând echilibrul perfect al setului decisiv, al cărui dramatism a continuat, după ce Riske a făcut din nou break-ul.

La 3-4, americanca a avut 6 mingi de game, contracarate toate de Cristian, care a ripostat cu rebreak (4-4).

A urmat apoi un alt game deosebit de intens, în care Riske a făcut 0-40. Cristian s-a mobilizat din nou și s-a impus în game, după ce a salvat 4 mingi de break.

După ce cele două și-au câștigat serviciul, la 5-5, Cristian a servit slab, a făcut și o dublă greșeală și a cedat game-ul, dând șansa americancei să servească pentru titlu.

Aceasta și-a valorificat apoi serviciul, chiar dacă a început game-ul cu o dublă greșeală.

După acest rezultat, Jaquelin Cristian va urca până pe locul 73 în clasamentul mondial, cel mai bun loc din carieră, după ce la începutul anului ocupa locul 167.

De remarcat că românca a ajuns în finală din postura de lucky looser, după ce a acces pe tabloul principal pentru că adversara sa din ultimul tur al calificărilor, Lesia Tsurenko, a fost nevoită să se retragă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jaqueline Cristian