x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Olimpice ar putea fi afectate de pandemia de coronavirus şi în 2021

Jocurile Olimpice ar putea fi afectate de pandemia de coronavirus şi în 2021

10 Apr 2020   •   17:07
Jocurile Olimpice ar putea fi afectate de pandemia de coronavirus şi în 2021

Preşedintele Jocurilor Olimpice de la Tokyo susţine că evenimentul ar putea fi afectat şi anul viitor de pandemia de coronavirus. Jocurile Olimpice au fost reprogramate pentru vara anului 2021. Iniţial, evenimentul ar fi trebuit să aibă loc între 24 iulie şi 9 august 2020.

Toshiro Muto, preşedintele Jocurilor Olimpice de la Tokyo, este de părere că pandemia de coronavirus ar putea avea efecte asupra evenimentului chiar şi anul viitor.

Din cauza pandemiei, Tokyo 2020 a fost reprogramat pentru 23 iulie – 8 august 2021, deşi iniţial evenimentul ar fi trebuit să aibă loc între 24 iulie – 9 august 2020.

„Am luat decizia de a amâna Jocurile Olimpice un an. Acest lucru înseamnă doar că trebuie să muncim mult pentru a ne pregăti pentru acest eveniment. Sincer, sper ca anul viitor umanitatea va reuşi să depăşească criza de coronavirus”, a declarat Muto într-o conferinţă de presă.

Toshiro Muto a vorbit şi despre Torţa Olimpică: ”După ce Ştafeta Torţei a fost anulată, Flacăra Olimpică a fost pusă sub administrarea oficialilor de la Tokyo 2020. În viitor, există posibilitatea să o expunem undeva”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice